Kulturskole-LJOM på og i Operaen

img_719.png
UTE OG INNE: Det blir kulturskole-LJOM både på og i Operashuset i Bjørvika 16. mai. (Foto: privat)
13.05.2014 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kulturskole-LJOM på og i Operaen

OSLO: LJOM blir oslobarnas avtrykk i grunnlovsjubileumsåret 2014. Tusen kulturskolebarn feirer og markerer Grunnloven i Oslo 16. mai.

 

Programmet for LJOM finner du her

 

Det er kulturskoleelever fra Oslo som skal fylle Operaens tak, vegger og scenerom med en jubileumsforestilling til ære for grunnlovsjubileet og Oslo by. Arrangementet er i regi av Oslo musikk- og kulturskole, og er det største i kulturskolens historie.

 

I to timer kan publikum gratis oppleve flashmob, dans, teater, korps, kor, fioliner, sang, dikt, fanfarer tango, folkemusikk, rock og animasjonsfilmer fra tre scener og seks «poster» rundt omkring på Operataket.

 

Se LJOM-relevant flashmob med danseelever fra Schous og Tåsen skole

 

Arrangementet åpnes av osloordfører Fabian Stang kl. 17.00.

  

Jubileumsforestillingen LJOM feirer grunnlovsjubileet og markerer samtidig avslutningen på Oslo musikk- og kulturskoles deltakelse i KUL-TUR, som er et fireårig pionerprosjekt med fokus på kulturskolenes formidling og fremføring av kunst og kultur i lokalsamfunnet.

 

Prosjektet KUL-TUR er finansiert av Nordea og er et samarbeid med Norsk kulturskoleråd. Gjennom prosjektet støtter Nordea kulturskolerådets arbeid for kompetanseutvikling i kulturskolene. Samarbeidet med Nordea gir også unge utøvere viktige og gode arenaer for framføring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les flere nyheter!