Nordea støtter kulturskole-Norge i fem nye år

img_716.jpg
KJÆRKOMMEN STØTTE: Nordea vil støtte og samarbeide med norske kulturskoler i fem nye år. (Foto: Trondheim kommunale kulturskole)
05.05.2014 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Nordea støtter kulturskole-Norge i fem nye år

OSLO: Nordea og Norsk kulturskoleråd har i fire år samarbeidet om kompetanseutviklingsprogrammet KUL-TUR. Partene er så fornøyde med samarbeidet at avtalen nå forlenges i fem nye år.

 

KUL-TUR fokuserer kulturskolenes formidling og framføring av kunst og kultur i lokalsamfunnet. Samarbeidet er unikt i norsk sammenheng. Det er ikke et ordinært sponsorprogram, men et samarbeid utviklet i fellesskap med stor verdi for begge parter.

 

Kulturskoler i Harstad, Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo har vært med i KUL-TUR de siste fire årene. Over 300 kulturskolelærere har deltatt i et kursprogram med tema som formidling, fremføring og kulturproduksjon. Når avtalen nå forlenges, vil nye kulturskoler knyttes opp mot prosjektet.

 

– Vil styrke norsker kulturskoler

 

– KUL-TUR gir Nordea mulighet til å bidra i utviklingen av kulturskolene. Samtidig får vi tilgang til flotte, unge talenter på arrangementer i vår regi i hele Norge. Økt kompetanse på formidling i kulturskolene gir bedre kvalitet på det som fremføres hos oss - og på andre arenaer. På den måten er samarbeidet et inspirerende vinn-vinn-prosjekt for begge parter, sier Paal Sprakehaug, markedsdirektør i Nordea.

 

– For Norsk kulturskoleråd har det vært spennende å utvikle et program sammen med et businessforetak som Nordea. Nordea har et sett med verdier som gjør det mulig å utvikle et samarbeid med flere dimensjoner enn det som er vanlig gjennom rene sponsoravtaler. Samarbeidet er langsiktig og vi får dermed satt fokus på oppgaver og områder som er avgjørende for å styrke de norske kulturskolene i fremtiden. KUL-TUR er dermed noe unikt i norsk sammenheng, sier Morten Christiansen, direktør for Norsk Kulturskoleråd. Han signerte avtalen med Nordea på vegne av Norsk kulturskoleråd.

 

Kulturskolebank og internasjonale topptrenere

 

Gjennom KUL-TUR samarbeider Nordea og Norsk kulturskoleråd om å gjøre kulturskolene mer synlige og bruke skolene og elevene som ressurser lokalt. En av kommunene som har deltatt er Harstad kulturskole med cirka 750 elever.

 

– Vi har hatt stort utbytte av prosjektet i form av et høyere bevissthetsnivå hos ledelse og lærere rundt alt som har med formidling og produksjon av kunst og kultur å gjøre. Og ikke minst har vi fått veldig gode verktøy til bruk i formidlingsarbeidet, så som Kulturskolebanken som er en innholdsrik verktøykasse på web til bruk i alle ledd i fremførings- og formidlingsarbeidet, sier Linda Liljevangen, avdelingsleder ved Harstad kulturskole.

 

Samarbeidet inkluderer også et mentorprogram hvor utvalgte talenter får ekstra oppfølging av nasjonale og internasjonale profiler. I Bergen har nærmere 50 talenter vært med i mentorprogrammet som blant annet har involvert mentorer som Arve Tellefsen (Trondheim) og Dag Syver Arnesen, prisbelønt norsk jazzpianist (Bergen).

 

– Nordea-prosjektet har skapt magiske øyeblikk for de elevene som har fått muligheten til å jobbe med profesjonelle utøvere fra øvelse til fremføring. Ikke noe er så inspirerende som å bli veiledet av sine forbilder, sier Laila Kolve, prosjektleder ved Bergen kulturskole.

 

 

Fakta

• Norsk kulturskoleråd er en medlems-, interesse- og utviklingsorganisasjon for kommuner som eier og driver kulturskoler. Arbeider for at kulturskolene skal være av høy kvalitet og ha stort mangfold. Hjemmeside: kulturskoleradet.no

• Prosjektet KUL-TUR er finansiert av Nordea og utviklet i samarbeid med Norsk kulturskoleråd. Gjennom prosjektet gir Nordea støtte til Norsk kulturskoleråds arbeid for kompetanseutvikling i kulturskolene. Over 300 lærere er kurset i formidling, fremføring og kulturproduksjon. Samarbeidet med Nordea gir også unge utøvere viktige og gode arenaer for framføring

• Kulturskolene i Norge har nesten 110.000 elever over hele landet

• KUL-TUR er en del av Nordeas kulturprogram. Mer informasjon om kulturprogrammet, samarbeidet med Norsk kulturskoleråd og prosjektet KUL-TUR finner du her

 

 

 

Les flere nyheter!