Norsk kulturskoleråd vil være nasjonalt senter for kulturskoleutvikling

img_718.JPG
BREV PÅ VEI: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og kulturminister Thorhild Widvey får brev fra Norsk kulturskoleråd.
12.05.2014 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Norsk kulturskoleråd vil være nasjonalt senter for kulturskoleutvikling

TRONDHEIM: Norsk kulturskoleråd ser seg selv i rollen som det framtidige nasjonale senteret for kulturskoleutvikling her til lands.

 

Det er kulturskolerådets hovedbudskap til statsrådene Torbjørn Røe Isaksen og Thorhild Widvey i forbindelse med rapporten "Det muliges kunst", som 24. april i år ble framlagt av den regjeringsoppnevnte ekspertgruppa for kunst og kultur i opplæringen.

 

Budskapet til statsrådene formidles i et åpent brev til begge to fra Norsk kulturskoleråd. Brevet er datert 12. mai 2014.

 

Her kan du lese hele brevet til statsrådene fra Norsk kulturskoleråd

 

Her finner du selve rapporten samt en nyhetssak om denne

 

Brevet er undertegna av Nils R. Sandal og Morten Christiansen, henholdsvis styreleder og direktør i Norsk kulturskoleråd. I brevets konklusjon skrives blant annet følgende:

 

"Norsk kulturskoleråd ser mange positive elementer i rapporten ”Det muliges kunst”. Vi håper imidlertid ikke at en kommende lokaliseringsdebatt vil skygge over disse. Det er av avgjørende betydning at det gjøres en mer solid og helhetlig vurdering knyttet til lokaliseringsspørsmålet enn det som fremkommer i rapporten. (...)

 

Norsk kulturskoleråd har en enestående posisjon i forhold til utvikling av kulturskole i landet, og er i ferd med å rigge seg for den omfattende oppgaven det vil være å få den nye rammeplanen til å virke i alle norske kulturskoler. Dette er et arbeid med fokus på helhet og kvalitet. Gjennom kulturskolerådets omfattende apparat bestående av regionale rådgivere, en bred politisk organisasjon, og et sterkt og solid sentralledd er kulturskolerådet rustet til å være det Nasjonale senteret for kulturskoleutvikling i Norge (...)."

 

 

 

 

 

 

 

 

Les flere nyheter!