Fargespillkonferanse

img_1029.jpg
NY KONFERANSE: Konferansen Fargespill – Flere farger 2016 arrangeres i Trondheim 29. og 30. september.
14.04.2016 Egil Hofsli (tekst) Øyvind Toft (foto)
Del på:

Fargespillkonferanse

TRONDHEIM: Å hjelpe kulturskolen til å bli bedre på inkludering er målet med konferansen Fargespill – Flere farger 2016. Den arrangeres i Trondheim 29. og 30. september.

 

Norsk kulturskoleråd er med som arrangør av konferansen som helst skal begeistre, inspirere, motivere og gi kunnskap om hvordan kulturskolen kan bli en bedre arena for inkludering ved å bruke Fargespill som metode. Arrangørene håper det skal bli Flere Farger-prosjekt (søstermodellen til Fargespill) i flere kommuner.

 

I tillegg til kulturskolerådet utgjøres arrangørgruppa av Stiftelsen Fargespill, Sør-Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommunale kulturskole og Trondheim kammermusikkfestival.

 

Invitasjon med nærmere detaljert program og mulighet for påmelding kommer i mai, men dette er noe forsinka, og trolig ikke klart før i uke 21.

 

Målgruppa for konferansen utgjøres av kulturskoler, kulturetater, kulturpolitisk nivå, mottaksskoler og asylmottak.

 

Innholdsmessig frister arrangørene med foredrag, verkstedkurs, erfaringsdeling og modeller. Det blir også fokus på Fargespills bidrag i Flere farger-prosjektene. Og det blir kunstnerisk innslag: utdrag fra forestillinga «Fargespill Trondheim».

 

Fargespillmetodikken kan du lese mye mer om på fargespill.no

 

I bunnen for fargespillfilosofien ligger troen på at når en skal skape noe sammen med andre mennesker er følgende suksessformelen: Spør hva de har, i stedet for hva de mangler.

 

Denne metoden, som egentlig er relevant for de aller fleste mellommenneskelige relasjoner, er bærebjelken i prosjektet Fargespill.

 

Fargespillmetodikken bygger på fire søyler:

 

  • Kulturelt mangfold som ressurs
  • Anerkjennelse.
  • Gjensidighet
  • Kultur, holdninger og verdier

 

Fargespillhistorien

 

20 mai 2004 åpnet Festspillene i Bergen med det aller første Fargespill. Mer enn 60 barn og unge fra 20 ulike nasjoner sto på scenen, og forestillingen fikk en formidabel mottakelse. Siden 2004 har Fargespill utviklet seg til en rekke multietniske musikalske møter på Vestlandet og ellers i landet.

 

Bak Fargespill stå erfarne aktører fra det norske kulturfeltet: Musikeren og komponisten Ole Hamre, sangeren og pedagogen Sissel Saue, koreografen og pedagogen Hilde Sol Erdal utarbeidet grunnlaget for Fargespillmodellen. Hilde Sol sluttet i prosjektet i 2009 og Elizabeth Guino-o tok over som koreograf.

 

Sammen med barn og unge fra blant annet Nygård skole skaper de musikalske møter som setter spor, både hos dem som deltar og hos publikum. Fargespill er i stadig utvikling som metode, forestilling og organisasjon.

 

Flere farger er altså en søstermodell til Fargespill, der det blant annet stilles lavere krav til framføringsarena. Flere farger-prosjekt kan gjennomføres i regi av kommuner eller andre, men Fargespill vil alltid være medarrangør.

 

 

Les flere nyheter!