Tilbyr sommerkurs for landets ballettalent

2018 Sommerkurs 1.2.jpg
NYTT TILBUD: I juni arrangeres sommerkurs for unge ballettdansere på Operaen i Oslo.
01.02.2018 Egil Hofsli (tekst) Erik Berg (foto)
Del på:

Tilbyr sommerkurs for landets ballettalent

OSLO: I juni 2018 arrangerer Nasjonalballetten for første gang sommerkurs for landets ballettalenter. Kurset er spesiallaget for unge dansere – gjerne kulturskoleelever –  i 14–18-årsalderen, som også har med sine pedagoger på kurset.

 

Kurset – som er spesielt rettet mot utøvere av klassisk ballett – er et samarbeid mellom Kunsthøgskolen i Oslo, Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett (DNO&B) og Nasjonalballetten.

 

Kurset arrangeres 25. – 30. juni 2018, på Operahuset i Oslo. Søknadsfrist: 15. mars 2018.

 

Pedagoger som følger elevene sine på kurset vil i tillegg til å observere klasser få delta på foredrag og diskusjonsfora om klassisk ballettundervisning, med et spesielt fokus på helse og forebygging av skader.

 

Kursholdere fra Nasjonalballetten

 

Sommerkurset er en mulighet for talenter fra ballettskoler og kulturskoler over hele landet til å trene sammen med elever fra Ballettskolen ved DNO&B, Kunsthøgskolen i Oslo og dansere fra Nasjonalballetten UNG. Undervisningen vil bli ledet av Nasjonalballettens fremste solister, blant andre Maiko Nishino og Camilla Spidsøe.

 

Elever som søker vil bli vurdert av en uttaksjury. Plasser tildeles etter ferdighetsnivå. Elever som blir tildelt plass får tilsendt en informasjonspakke. Søker må legge ved en link til videomateriale av eleven som enten danser en innøvd klassisk solo eller deler av senterarbeid fra en klassisk klasse.

 

Uke med intensiv trening

 

Nasjonalballettens sommerskole er ei uke med intensiv trening i Operaens lokaler. Klasser inkluderer: Klassisk ballett, moderne ballett, variasjoner/repertoar, basistrening og foredrag om ernæring og trening.

 

Kurset passer for elever med høyt nivå i klassisk ballett og tåspisskompetanse for jentene. En typisk dag vil inneholde undervisning fra kl. 9.30 til kl. 17.00 med en avsluttende visning som er åpen for venner og familie. Det anbefales at pedagoger følger sine elever på kurset.

 

Det er mulig å søke om reisestøtte til kurset, for elever og pedagoger som har lang reisevei til Oslo.

Les flere nyheter!