Frode Alnæs inviterer unge, lokale talent opp på scenen

2018 Gitarister 8.3.png
GITARKAMERATER I KVELD: Frode Alnæs (f.v.) skal i kveld ha med seg Sindre Eggen og Per Eivind Helmersen - begge tidligere kulturskoleelever - på scenen.
08.03.2018 Egil Hofsli (tekst og fotomontasje)
Del på:

Frode Alnæs inviterer unge, lokale talent opp på scenen

STØREN: Når gitarforestillinga «Frode Alnæs - Min dans med strenger» i kveld gjester Støren kulturhus, er to unge gitarister – begge tidligere kulturskoleelever – med som gjestegitarister og skal spille på lag med en av landets mest kjente og dyktigste gitarister.

 

Mer om forestillinga og konsertsteder m.m. på nettstedet til Frode Alnæs

 

På vinterens turné med denne forestillinga har Frode Alnæs flere ganger sluppet til unge gitarister. Flere av dem har hatt kulturskolebakgrunn. Det har begge de to som torsdag 8. mars skal dele scene med Alnæs. Per Eivind Helmersen (27) fra Singsås i Midtre Gauldal og Sindre Eggen (21) fra Lundamo i Melhus har sågar hatt samme gitarlærer, Jan Erling Dahl, som ikke har problemer med å gi begge meget gode skussmål.

 

Kveldens gjestegitarister er valgt ut gjennom en lokal avstemning, der de to fikk flest stemmer, og så like stemmetall at begge får sjansen til å dele scene med en av landets fremste og mest markante gitarister i kveld. Over 3 000 stemmer ble avgitt i den lokale avstemninga.

 

Gjennom 35 år som profesjonell musiker er kristiansunderen Frode Alnæs blitt feiret som en suksessfull artist, låtskriver og humorist. Han er en stor entertainer, og særdeles dyktig i å fjerne avstanden mellom scene og sal. Nå er han på turné med en spesiell «konsertforestilling», der han gjør mye av det han er best på: Å spille på mange strenger samtidig – og å dele artige betraktninger, opplevelser og store musikalske øyeblikk med sitt publikum.

 

«Min dans med strenger» handler om gitaren som venn, trøst, gledesspreder, reisefølge og kunstnerisk uttrykk. Den handler om et livslangt vennskap med instrumentet som trøstet da håret falt av som 11-åring, om det å være annerledes, til det å slå igjennom som musiker og å bli en berømt gitarist, artist og komponist.

 

Turneen starta 3. februar i Kristiansund og avsluttes i Ørsta 22. april. Innen da har nok enda flere gitarister fra det norske kulturskolelandet delt scene med stjernegitaristen.

 

Frode Alnæs er musikalsk ansvarlig og Ivar Tindberg har regi på forestillingen som produseres av Frog Music. Med seg på scenen har Alnæs følgende: Morten Huuse (kapellmester/tangenter), Knerten Kamfjord (bass) og Thomas Gallatin (trommer). På noen forestillinger vil det kunne være vikarmusikere.

Les flere nyheter!