Grand Prix-toer Rebeccas første opptreden var på kulturskolen

2018 Rebecca 10.3.jpg
GOD TOER: Rebecca Thorsen (19) imponerte mange i den norske Grand Prix-finalen, og ble nummer to etter stjernen Alexander Rybak. (Foto: nrk.no)
10.03.2018 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Grand Prix-toer Rebeccas første opptreden var på kulturskolen

OSLO: Lørdag ble Rebecca Thorsen nummer to i den norske finalen i Melodi Grand Prix. 19-åringen fra Nordstrand i Oslo har opptrådt siden hun var liten, og debuten skjedde på en konsert i regi av kulturskolen.

 

Mer om Rebecca Thorsen på nrk.no - der kan du også høre sangen hennes

 

Med sangen «Who we are» kom Rebecca til superfinalen der hun møtte Alexander Rybak, som jo tidligere har vunnet den internasjonale Grand Prix-finalen, og det med historiens største margin. Han lot seg ikke beseire i den norske finalen nå heller, og skal representere Norge i den internasjonale Grand Prix-finalen i Portugal, med den selvskrevne sangen «That's how you write a song».

 

Rebeccas sang var skrevet av Kjetil Mørland, som representerte Norge i den internasjonale finalen i Wien i 2016 sammen med Debrah Scarlett.

 

Rebecca Thorsen sier selv at artistkarrieren startet på alvor da hun som elleveåring deltok i den lokale Ungdommens Kulturmønstring.

 

– Men min aller første sceneopptreden var en skoleavslutning i regi av kulturskolen. Som 11-åring var jeg med på Ungdommens Kulturmønstring, da som kokk. Her dyppet jeg blant annet jordbær i sjokolade som en slags sceneperformance, sier hun til Aftenposten.

 

Men for de fleste var 19 år gamle Rebecca Thorsen fra Nordstrand et ubeskrevet musikalsk blad før årets Melodi Grand Prix. Såfremt du da ikke har fulgt ekstra godt med på kulturlivet lokalt på Nordstrand, Lambertseter og Kolbotn. Dette har nemlig vært ungjentas viktigste arenaer inntil nå.

Les flere nyheter!