Ny konkurranse for unge, klassiske komponister

2018 Komponistpris 6.3.jpg
KOMPOSISJONSPRIS: Midgard komposisjonspris skal i år utdeles for første gang. 20 000 kroner, offisiell utgivelse og framførelse under Midgardkonkurransen venter prisvinneren.
06.03.2018 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Ny konkurranse for unge, klassiske komponister

HORTEN: Den veletablerte Midgardkonkurransen – som til nå har vært en solist- og ensemblekonkurranse for unge, klassiske musikere – får en ny dimensjon. Nå skal den også romme en konkurranse der komponister født i 1993 eller seinere kjemper om en komposisjonspris som innbefatter en premiesum pålydende 20 000 kroner.

 

Mer om komposisjonsprisen på nettstedet midgardkonkurransen.no

 

 

Frist for innsending av konkurransebidrag: 20. april 2018.

 

Vinnerverket vil – i tillegg til å bli premiert med 20 000 kr – bli utgitt på Norsk Musikkforlag og være obligatorisk å framføre for deltakerne i den eldste strykerklassen i Midgardkonkurransen 2018, som arrangeres i september.

 

– Vårt mål med denne nye prisen er todelt. Det ene er å gi unge komponister en ny arena, noe vi har tilbakemeldinger på at er en mangelvare. Det andre, som på lang sikt kanskje er enda viktigere, er å gi et insentiv til våre unge utøvende musikere om å spille ny norsk musikk, sier Siri Andersen, administrativ leder for Midgardkonkurransen. – Jo flere av våre unge utøvende musikere som får et positivt forhold til nyere norsk musikk, jo større er sjansen for at disse musikerne vil spille slik musikk også i fremtiden. Da snakker vi om musikere som vil spille i minst 50 år – derfor er alderen på musikerne så strategisk viktig. Et biprodukt er at foreldrene og lærerne til disse utøverne også får et forhold til denne musikken. 

 

Konkurransen er sponset av Norsk Komponistforening og Musikkforleggerne.

Les flere nyheter!