Nasjonalballetten byr igjen på sommerkurs for ungdom

16.01.2019 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Nasjonalballetten byr igjen på sommerkurs for ungdom

OSLO: Nasjonalballetten bygger videre på gode erfaringer fra forrige sommer, og inviterer nå kulturskoleelever og andre unge ballettalent fra hele landet samt deres lærere til et nytt sommerkurs i Oslo i 2019.

 

Nasjonalballetten åpner 24.–29. juni 2019 dørene til Operaen for unge dansere i alderen 14–18 og deres lærere. Kurset – som er spesielt rettet mot klassisk ballett – er et samarbeid mellom Kunsthøgskolen i Oslo, Ballettskolen ved DNO&B og Nasjonalballetten.

 

Intensiv kursuke

 

Nasjonalballettens sommerkurs er ei uke med intensiv trening i Operaens flotte lokaler. Kursprogrammet inneholder klassisk ballett, moderne ballett, variasjoner/repertoar, basistrening samt foredrag om ernæring og trening. Undervisninga skal ifølge arrangøren ledes av Nasjonalballettens fremste solister.

 

Kurset passer for elever med høyt nivå i klassisk ballett samt tåspisskompetanse for jentene. En typisk dag vil inneholde undervisning fra kl. 9.30 til kl. 17.00 med en avsluttende visning som er åpen for venner og familie.

 

Nasjonalballetten anbefaler at ungdommenes lærere følger sine elever på kurset. Pedagoger som følger elevene sine på kurset vil i tillegg til å observere klasser få delta på foredrag og diskusjonsfora om klassisk ballettundervisning, med et spesielt fokus på helse og forebygging av skader.

 

Søkere vurdere av uttaksjury

 

Kursarrangøren mener at dette sommerkurset er en unik mulighet for ballettalenter fra ballettskoler og kulturskoler over hele landet til å trene sammen med elever fra Ballettskolen ved DNO&B, Kunsthøgskolen i Oslo og dansere fra Nasjonalballetten UNG.

 

Elever som søker vil bli vurdert av en uttaksjury. Plasser tildeles etter ferdighetsnivå. Elever som blir tildelt plass får tilsendt en informasjonspakke. Vennligst legg ved en link til videomateriale av den søkende eleven som enten danser en innøvd klassisk solo eller deler av senterarbeid fra en klassisk klasse.

 

Lang reisevei kan gi reisestøtte

 

Kurset er støttet av Sparebankstiftelsen DNB og derfor kan Nasjonalballetten tilby sommerkurset til en lav avgift. Prisen for kurset er 1500 kroner, og det er ingen kursavgift for pedagoger som følger sine elever. For elever og pedagoger som har lang reisevei er det mulig å søke om reisestøtte til kurset, opplyser Richard Suttie, assisterende ballettsjef ved Nasjonalballetten.

 

Elevene og følge må dekke reise og eget opphold under sommerkurset. Forslag til rimelig overnatting i nærheten av Operaen vil bli sendt til elever i informasjonspakken.

 

Her finner du søknadsskjema for sommerkurset

Søknadsfrist: 17. mars 2019.

Les flere nyheter!