Kulturskoledagene-sesongen er i mål

2018 Molde kollasj 3.1.png
KULTURSKOLEDAGENE I MOLDE: June Breivik fra Kulturtanken holdt åpningsforedrag via strømming, etter at Florian Rademacher Krogsæter åpnet arrangementet kunstnerisk.
02.01.2019 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Kulturskoledagene-sesongen er i mål

GARDERMOEN/MOLDE: Kulturskoledagene-sesongen er i mål: De siste arrangementene fant sted på Gardermoen og i Molde 3. og 4. januar. 

 

Program og omtaler m.m. for samtlige Kulturskoledagene-arrangement finner du her

 

Dette var de to siste av i alt seks Kulturskoledagene-arrangement i skoleåret 20182019. De fire første ble gjennomført høsten 2018, i henholdsvis Tromsø, Bodø, Bergen og Stjørdal.

 

June Breivik åpnet i Molde  via strømming

 

I Molde ble det åpningsforedrag ved June Brevik, som har vært en meget sentral foredragsholder i årets Kulturskoledagene-sesong. Denne gangen forhindra et innstilt fly at hun kunne stille i Rosenes by, men via strømming fikk konferansedeltakerne et fullverdig foredrag fra Breivik.

 

June Breivik er leder for avdelingen Kunst, kultur og skole i Kulturtanken. Breiviks foredrag i denne sammehengen har tittelen "Læring i en digital tid. Hvordan bruker barn og unge digitale medier?". Hun holdt samme plenumsforedrag på Kulturskoledagene i Bergen, Bodø og Stjørdal.

 

I tillegg til June Breivik, var det i Molde to plenumsforedrag til av Lage Myrberget og Jan Spurkeland. Lage Myrberget er kultursjef i Rana kommune, og holdt foredraget "Læringsplattformen og samskaping".

 

Jan Spurkeland er fagbokforfatter, foredragsholder og leder i fagnettverket Relasjonsledelse i Norge, og holdt i Molde foredraget "Relasjonskompetanse lærer - elev" samt kurset "Relasjonsledelse - for kulturskoleledere". 

 

Andre bidragsytere i Molde: Marcus Lewin, Lena Helland Rønningen, Monica Stendahl Rokne, Håkon Kvidal og Tine Johnsgaard. I tillegg ble det presentert suksesshistorier fra kulturskolene i Averøy, Stranda, Kristiansund og Molde.

 

Plenumsforedrag på Gardermoen

 

På Gardermoen ble plenumsforedragene holdt av Heidi Haraldsen, Rut Jorunn Rønning og Arne Berggren.

 

Heidi Haraldsen er tilknyttet Seksjon for Coaching og psykologi og forskningssenteret for barne- og ungdomsidrett. Har undervisningsplikt tilknyttet stilling på Kunsthøgskolen i Oslo. Underviser på praktisk- pedagogisk utdanning (PPU) i dans og teater og i høyskolepedagogikk (pedagogikk, vurdering og veiledning i kunstopplæring). På Gardermoen holdt hun foredraget "Lærerrollen og profesjonen".

 

Rut Jorunn Rønning er rådgiver i Norsk kulturskoleråd, og holdt torsdag foredraget "UMM som verktøy i kvalitetsarbeidet med kulturskolenes fordypningsprogram".

 

Arne Berggren har i mange år jobbet med å utvikle kunstneriske prosjekt med utgangspunkt i barns idéer, tanker og arbeider, og på Gardermoen holdt han foredraget «Barn säger åt proffsen vad de ska göra”. Berggren har vært skuespiller og regissør i over 20 år. Han har også vært pedagog innen fagområdet scenisk utforming samt rektor ved et estetisk gymnasium i cirka ti år.

 

Andre sentrale bidragsytere på Gardermoen: Hanna Backer Johnsen, Anders Edblom, Roy Asle Andreassen, Merete Hoel Roaldsnes, Marcus Lewin, Ola Skaare, June Breivik, Abir Alyousofi, Gjermund Andresen, Vidar Sæther og Anna Österberg.

 

Hovedtema for Kulturskoledagene 20182019

 

  • Lærerrollen og profesjonen
  • Kvalitet i kulturskolen
  • Kulturskole og inkludering

Målgruppa for Kulturskoledagene: Kulturskoleeiere, -ledere og -pedagoger.

 

Det kan være lurt å abonnere på nyhetsbrevet Kulturtrøkk (gratis tjeneste). Der vil du blant annet få beskjed straks program og omtaler o.l. er klart. Alt som må gjøres for å bli abonnent er å sende en e-post til post@kulturskoleradet.no med "Vil ha Kulturtrøkk" i emnefeltet.

 

Mer om tidligere arrangement og Kulturskoledagene generelt

Les flere nyheter!