«Kulturskolejenter» skal opptre med Kringlebotn på jubileumsgalla

2019 Foreningen Norden 26.3.png
TRE SOPRANER: Emilie Hellum Johansen (bildet oppe t.v.) og Reidun Pauline Aase (bildet oppe t.h.) skal opptre sammen med Solveig Kringlelbotn (bildet nede t.v.).
20.03.2019 Egil Hofsli (tekst og fotokollasj)
Del på:

«Kulturskolejenter» skal opptre med Kringlebotn på jubileumsgalla

OSLO: Det er få år siden Emilie Hellum Johansen (19) og Reidun Pauline Aase (21) var kulturskoleelever i henholdsvis Sarpsborg og Kristiansand. Nå er begge i ferd med å bli etterspurte sangsolister. Tirsdag 26. mars har Nordea plukket dem ut til å dele scene med sopranstjernen Solveig Kringlebotn når Foreningen Nordens jubileumsgalla arrangeres.

Siste (oppdatert: 8. mai 2019): Jubileumsgallaen sendes på NRK 1 fredag 10. mai kl. 19.55 og søndag 12. mai kl. 13.30. 

Merk også: Før selve jubileumsgallaforestillingen – som den jubilerende foreningen arrangerer i samarbeid med Nationaltheatret og Nordea – skal også kulturskoleensemblet Follo-feler spille i foajeen i forkant av selve forestillinga. Dette folkemusikkensemblet er sammensatt av barn og unge fra Follo-kommunene i samarbeid med kulturskolene.

 

Tre sopraner

 

Men på scenen under selve forestillinga skal Emilie og Reidun, sammen med Solveig Kringlebotn som de begge har møtt og fått undervisning av tidligere.

 

– Det er veldig stas å synge med Solveig. Ekstra stas er det å gjøre det, fordi jeg har hatt henne som sanglærer tidligere, sier Emilie Hellum Johansen til Sarpsborg Arbeiderblad. Hun og Kringlebotn møttes også i forbindelse med Det Norske Blåseensembles nyttårskonsert for en tid tilbake, der de begge hadde solistoppgaver. Emilie har også tidligere blitt håndplukket til Nordea-oppdrag. I 2017 deltok hun på Nordeas tv-sendte førjulskonsert Desembertoner.

 

Reidun Pauline Aase fikk verdifulle møter med Solveig Kringlebotn for et par år siden, gjennom «Talent møter mentor», et delprosjekt i Nordea-prosjektet KUL-TUR, der Kristiansand kulturskole var en deltaker.

 

Mange stjerner på scenen

 

De tre sopranene blir ikke de eneste stjernene på Nationaltheatrets hovedscene denne tirsdagskvelden når Foreningen Norden feirer sitt hundreårsjubileum. Foreningen som alltid har vært en markant pådriver for mer nordisk samarbeid, byr sammen med Nathionaltheatret og Nordea på en varieté av musikk, monologer, show- og humorinnslag framført av kjente artister og skuespillere.

 

På scenen skal blant annet sangartisten Elisabeth «Bettan» Andreassen, komikerne Robert Stoltenberg og Henriette Steenstrup samt skuespillerlegendene Ghita Nørby og Lise Fjeldstad.

Videre blir det opptredener av stepperen Kevin Haugan, illusjonisten Alexx Alexxander og den islandske vokalisten Páll Óskar. Tom Sterri er regissør for forestillinga, Øystein Lund Olafsen er kapellmester.

 

Mer om jubileumsgallaen på nationaltheatret.no her

Les flere nyheter!