Kulturskoleelever klare for MGPjr 2020-finalen

2020 MGPjr 19.8.png
FINALEKLARE: Alle finaleartistene i MGPjr 2020, med to kulturskolejenter i front: Sunniva Stusdal (t.v.) og Elena Sofia Eriksen.
19.08.2020 Egil Hofsli (tekst) Patricia Clayford/NRK (foto) Ole Kaland/NRK (foto)
Del på:

Kulturskoleelever klare for MGPjr 2020-finalen

OSLO: Også i årets MGPjr-finale er det deltakere kulturskolebakgrunn. Lørdag 22. august arrangeres MGPjr-finalen for første gang uten publikum i salen. NRK og finalistene lover at de tross koronapandemiens innvirkning skal lage et forrykende tv-show.

 

En av deltakerne med kulturskolebakgrunn, er Elena Sofia Eriksen (bildet) fra Lillestrøm. Hun skal framføre sangen «Bedre enn deg».

 

Ifølge nrk.no er Elena oppvokst i et hjem fylt av instrument og musikk. Musikk skal bety alt for henne og gir henne mye glede. Hun synger i kor, er med i en teatergruppe, og tar timer i sang og keyboard Elena vil bli musikalteaterskuespiller når hun blir voksen, og hun drømmer om å få spille musikal på Broadway.

 

I en artikkel i Romerikes Blad leser vi at Elenas sangpedagog ved Lillestrøm kulturskole, Marit G. Solstrand, er god på å utvikle unge sangtalent. Elena er Solstrands fjerde elev som er klar for MGPjr-finale.

 

Sunniva fra Florø

 

Også Sunniva Stusdal (bildet) fra Florø er kulturskoleelev - ved Kinn kulturskule. Hun skal framføre «Tipp topp».

 

Sunniva har Jorunn Bakke Nydal som sanglærer ved kulturskolen. Det blir et eget MGPjr-arrangement i Florø Samfunnshus lørdag, der ordfører, kommunedirektør og klassen hennes med foresatte fra Torvmyrane skule samt representanter fra kulturskolen vil delta.

 

Sunniva er en aktiv jente, som danser ballett, hiphop, tar sangtimer og spiller håndball. Ifølge nrk.no betyr musikk nesten alt for Sunniva, som har drømt om å være med i MGPjr siden hun var liten og har sett mange MGPjr-sendinger. Hun fikk inspirasjon av vennene til å skrive sangen hun deltar i MGPjr med. Hun ville minne dem på hvor viktige de er, og hvor glad hun er i dem.

 

Sunniva drømmer om å bli dyrlege og få jobbe med dyr som trenger hjelp – eller med musikk.

 

– Fint og intimt

 

NRK og finalistene lover at de tross koronapandemiens innvirkning skal lage et forrykende TV-show til alle som gleder seg der hjemme. En helt spesiell ti-årsfeiring blir det også samme dag.

– Vi tror det blir en veldig fin og intim sending. Dette blir noe helt annet enn man er vant til å se. Vi har valgt å fokusere mye på finalistene, og vi skal gjøre masse gøy med dem i løpet av sendingen, sier Selma Ibrahim og Victor Sotberg.

 

I år er det også jubileum for NRK Supers vennskapskampanje, BlimE, som startet for 10 år siden, under MGPjr i 2010. I denne forbindelse har Victor noe helt spesielt på lur:

 

– Låta som skal markere tiårsdagen for BliMe i år er helt spesiell! Vi har laget en ny dans som får urpremiere på MGPjr, sier Victor Sotberg.

 

Finalister i MGPjr 2020

  • Aisha, Oslo: «Press»
  • BLIXMusic & Maiken, Lørenskog: «Reis deg opp»
  • Elena, Lillestrøm: «Bedre enn deg»
  • Emu & Abu, Oslo: «Glemt»
  • Hennika, Oslo: «Kan ikke la deg gå»
  • Ingeborg, Bærum: «Her og nå»
  • Mina, Bergen: «Hun vet hva de heter»
  • Sunniva, Florø: «Tipp topp»

Les mer på nrk.no her

Les flere nyheter!