Kunstbidrag ønskes til Kulturskolekalenderen 2021 - og så venter en overraskelse

2019 Kultuskolekalenderen 2020 20.11.jpg
KUNST TIL OPPFØLGEREN: Norsk kulturskoleråd håper på mange, gode bidrag til neste års utgave av Kulturskolekalenderen.
20.08.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kunstbidrag ønskes til Kulturskolekalenderen 2021 - og så venter en overraskelse

TRONDHEIM: Juryen for Kulturskolekalenderen 2021 håper på mange gode bidrag fra landets kulturskoler, og oppfordrer kulturskolelærere om å kartlegge og dokumentere elevarbeider som kan være aktuelle bidrag i den populære kalenderen. Dette blir den siste kalenderen i sitt slag, men i januar 2021 lanseres en nyhet om noe som skal bli en fornyelse og utvidelse av "kalenderkonseptet".

 

Mer om denne nyheten får du informasjon om på kulturskoleradet.no og i nyhetsbrevet Kulturtrøkk (gratis å abonnere på) på nyåret. Nå først trenger kulturskolerådet igjen god hjelp fra de kommunale kulturskolene til å lage den 20. utgivelsen av kulturskolelandets mest utbredte veggutsmykning, som skapes av kulturskoleelever landet rundt.

 

Frist for innsending av bidrag: Fredag 30. oktober 2020.

 

– Vi ser Kulturskolekalenderen som et speil av hva som foregår innen det visuelle kunstfaget i den norske kulturskolen. Den har i mange år vært ypperlig dokumentasjon av både mangfold og kvalitet, sier juryleder Fabiola Charry i Norsk kulturskoleråd.

 

– Vi håper på mange innsendte arbeider i ulike teknikker, slik at vi kan visualisere tilbudet og mangfoldet i våre kulturskoler, sier Charry.

 

Charry er klar til å motta mange bidrag til neste års kalender, og hun gleder seg til juryarbeidet, selv om det alltid er en krevende oppgave. – Kvaliteten på det som sendes inn er svært god, ifølge Charry.

 

Viktig informasjon

 

  • Ikke send inn originalarbeider. Send digitale kopier eller foto av disse – i jpeg-format (ofte forkorta jpg). Merk: Ikke send pdf-er.
  • Maksimalt seks ulike kunstbidrag kan sendes inn fra samme kulturskole.
  • Ikke send lenker til nettsted der juryen må lete gjennom et stort utvalg bilder for eventuelt å finne egnet kalenderkunst.
  • Bidrag som skannes skal helst være i A4-format. Merk: Både liggende og stående format er ok.
  • Alle bidrag må ha en oppløsning på minst 300 DP.
  • Merk de digitale filene med kulturskoleeleven(e)s navn og alder.
  • Bidragene skal sendes per e-post til fabiola.charry@kulturskoleradet.no.

– Bruk stativ til dokumentasjon

 

Prosjektlederen råder alle som skal fotografere originalkunst om å bruke stativ. Juryen får dessverre inn en del fotodokumentasjon av tegninger og malerier som ikke har den skarpheten den burde ha.

 

– Vi er svært takknemlige for den jobben mange kulturskolepedagoger gjør for oss hva gjelder fotografering og digital dokumentasjon. Det letter juryarbeidet veldig, sier Charry.

 

Kulturskolekalenderen 2021 vil være trykt og klar for distribusjon i desember 2020.

 

Merk: Gode visuelle kunst-bidrag fra kulturskolene blir viktig også når den foreløpig hemmelighetsstemplete nyheten skal materialisere seg ...

Les flere nyheter!