Talenter innen klassisk musikk kan få mentorhjelp av Catharina Chen

2020 Catharina Chen Lars Opstad-2.jpg
MENTOR CATHARINA CHEN: Fiolinisten Catharina Chen skal gjennom dele av sin kunnskap med unge kunstnere.
19.08.2020 Egil Hofsli (tekst) Lars Opstad (foto)
Del på:

Talenter innen klassisk musikk kan få mentorhjelp av Catharina Chen

TRONDHEIM: Høsten 2020 vil et utvalg unge musikere som spiller strykeinstrument få et unikt tilbud, muliggjort av et samarbeid mellom Nordea og Norsk kulturskoleråd: De vil få mentorhjelp av den kjente fiolinisten Catharina Chen. Ungdom i alderen 15-19 år fra hele landet kan nå søke om plass i Talent møter mentor.

 

– Det er en ære å få lov til å være en mentor for de unge. Mitt mål er å kunne bidra med det jeg har lært igjennom min karriere og dele mine erfaringer. Det viktigste for meg er å kunne bringe frem det unike i hver deltaker, og at vi sammen skaper ren spilleglede, sier Catharina Chen.

 

For de utvalgte ungdommene vil høsten by på spennende og eksklusive møter med en av Norge fremste fiolinister. Hvis koronasituasjonen tillater det, blir det en fysisk fellessamling i Oslo fra fredag 30. oktober til søndag 1. november. Går ikke det, vil denne bli erstattet av ei samling på internett. Uansett hvilken form samlinga får: I forkant av denne vil deltakerne få individuelle nettmøter med Catharina Chen, der de vil få både undervisning og råd. Tanken er at de skal stille forberedt til samlinga, der samspill vil stå i fokus.

 

Søknadsfristen er 22. september. Mer informasjon fins på kulturskolebanken.no, der du også finner et lengre intervju med Catharina Chen.

 

Les flere nyheter!