Riis-prisen 2022: Påmelding mulig til nytt prosjekt for ungdom

01.01.2022 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Riis-prisen 2022: Påmelding mulig til nytt prosjekt for ungdom

TRONDHEIM: Nå er søknadsportalen åpnet til det nye, innovative ungdomsprosjektet Riis-prisen 2022. Artistene Tora Dahle Aagård og Torstein Flakne samt bildekunstner Oda Victoria Reitan er klare som mentorer og attpåtil ligger det 80 000 kr i en prispott som prosjektdeltakerne kan være med og kjempe om.

 

Riis-prisen 2022 er et nyskapende, tverrfaglig prosjekt for kreativ ungdom, som Norsk kulturskoleråd og konsernet Andr. L. Riis inviterer ungdom i alderen 15–18 år med på.

 

Påmelding gjør du her

Påmeldingsfrist: 28. februar 2022.

 

Norsk kulturskoleråds nye samarbeidspartner er mest kjent som eier av Riis Bilglass, landets største bilglasskjede. Andr. L. Riis ser verdien i å sponse kulturrelaterte prosjekt, arrangement o.l og har også tidligere bidratt med økonomisk støtte på ulike kulturelle arenaer. I 2022 er det altså Riis-prisen som gjelder.

 

Se promoteringsvideo på Vimeo

 

 

Du finner videoen også på YouTube samt på Norsk kulturskoleråds Facebook-side og Instagram-konto.

 

Tverrfaglig prosjekt – og prispott på 80 000 kr

 

Riis-prisen 2022 omtales som et kreativt ungdomsprosjekt der låtskriving og visuell kunst møtes. Her får ungdom i alderen 15–18 år muligheten til å lære av dyktige, kjente mentorer samt møte andre ungdommer med samme interesse som dem selv, for sammen å delta i en kreativ prosess.

Norsk kulturskoleråd og Andr. L. Riis ønsker seg søknader frå ungdom som har interesse for rytmisk musikk og visuell kunst. Inntil 20 ungdommer vil bli valgt ut til å delta. Gjennom en kreativ prosess skal de gruppevis jobbe fram mot et ferdig produkt som kombinerer låtskriving med et visuelt uttrykk.

 

Innen visuell kunst kan det benyttes ulike teknikker og uttrykk, for eksempel maling, tegning, animasjon, projeksjoner, videokunst, tagtool, digitalkunst og installasjoner. Innen musikk kan ulike sjangre være utgangspunkt – for eksempel rock, pop, jazz, rap og visesang.

 

Gjennom den kunstneriske prosessen får de utvalgte deltakerne ekstra oppfølging av mentorer innen musikk- og visuelle kunstfag-feltet. De tre mentorene er:

 

Torstein Flakne

 

Flakne er gitarist, låtskriver og sanger, og godt kjent som medlem i bandene The Kids og Stage Dolls. Flakne har en allsidig karriere bak seg som låtskriver og har skrevet låter for en rekke andre artister. Han har laget supportersanger som «Alt For Norge» (for det norske herrelandslaget i fotball) samt et knippe tilsvarende sanger for fotballklubben Rosenborg – sammen med Dag Ingebrigtsen.

 

I intervjusammenheng har Flakne sagt at han lager de fleste av sine låter (trolig cirka 300 per høsten 2021, red.anm.) ved bruk av kassegitar, blyant, blyantspisser, viskelær og kaffe. Torstein turnerer jevnlig med bandet Stage Dolls, i tillegg til å gjøre eventer – alene eller sammen med andre artister.

 

Oda Victoria Reitan

 

Reitan er bildekunstner og frilanskunstskribent. Hun har en master i kunsthistorie og visuelle studier, en bachelor i kunsthistorie og en bachelor i kunst og kunstformidling. Reitan har hatt en rekke utstillinger rundt om i Norge samt i New York.

 

Tora Dahle Aagård

 

Dahle Aagård er gitarist, låtskriver og sanger i bandet TORA. Hun gjør seg bemerket som artist og gitarist, og imponerer med sin musikalitet – som preges av mye energi og lekenhet. TORA har blitt en livefavoritt hos mange. Bandets andre album, «Girls» (2020), ga dem en spellemannsprisnominasjon i klassen blues.

 

Prosessveileder: Andreas Brännlund

 

I tillegg til mentorene blir kunstneren Andreas Brännlund en viktig person i prosjektet – som prosessveileder. Svenske Brännlund har i mange år jobbet med kunstneriske prosjekt der ulike kunstutrykk møtes og finner et felles kunstnerisk språk og resultat. Brännlund er også regissør, kunsthistoriker og samtidskunstner.

 

To samlinger i 2022

 

Prosjektet rommer to obligatoriske samlinger, 4.5. april 2022 og 8.9. august 2022. Begge arrangeres i Trondheim. Deltakerne betaler 400 kroner i egenandel, men utover det dekker arrangørene alle utgifter til reise, opphold og verksted.

 

De ungdommene som velges ut til å være med i prosjektet Riis-prisen 2022 vil også være med å kjempe om nettopp en pris. Riis-prisen 2022 har en pott på 80 000 kroner, og skal fordeles på tre prisvinnere.

 

Prisene deles ut i Trondheim på Andr. L. Riis sitt 150 årsjubileum høsten 2022. Juryen består av konsernsjef Frithjof Riis (Andr. L. Riis), rådgiver Bente Smaavik Borge (Norsk kulturskoleråd) og rådgiver Fabiola Charry (Norsk kulturskoleråd). Smaavik Borge og Charry er dessuten henholdsvis musiker/produsent og billedkunstner).

 

Viktig: Selv om Kulturskolerådet er en av arrangørene, er ikke dette prosjektet forbeholdt kulturskoleelever. Alle ungdommer bosatt i Norge, i alderen 15–18 år, kan søke.

Les flere nyheter!