Konkurransebidrag fra Riis-prisen 2023 blir Kulturskolekalender 2024

13.12.2023 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Konkurransebidrag fra Riis-prisen 2023 blir Kulturskolekalender 2024

Mange fine kunstarbeider ble innsendt til konkurransen Riis-prisen 2023. Nå blir 46 av disse bidragene med i en Kulturskolekalender for 2024. Kalenderen sendes gratis til alle kommunale kulturskoler hjemmehørende i Norsk kulturskoleråds medlemskommuner.

 

Kalenderen trykkes og sendes ut i starten av det nye året. Dette er en gave til kulturskolene fra Norsk kulturskoleråd og rådets samarbeidspartner om Riis-prisen: Andr. L. Riis. 

 

Nasjonal synliggjøring

 

Riis-prisen 2023 er en nasjonal synliggjøring av bildekunst laget av ungdom i alderen 13–18 år. Fram til 17. desember har de tolv vinnerne sine bilder utstilt i Trondheim. For tre av disse tolv kunstnerne, venter det en ny utstilling samt oppfølging av en profesjonell, profilert kunstner i 2024. Disse tre er Emma Berild Engel, Dagny Flakne og Lars Edvin Holgersson, fra henholdsvis Molde, Melhus og Gloppen.

 

Nytt innhold – ny form

 

Den første i hver måned i 2023 har ett utvalgt bilde blitt offentliggjort på kulturskoleradet.no samt på flere steder i samarbeidspartnernes kommunikasjonskanaler på nett og i sosiale medier.

 

Totalt kom det inn nærmere 200 konkurransebidrag fra 49 kommuner.

 

Riis-prisen 2023 – visuell kunst i kulturskolen, er en videreføring av Riis-prisen 2022 der låtskriving og visuell kunst sto i sentrum. Intensjonen med videreføringen av Riis-prisen er å fremme faget visuell kunst i kulturskolen, og tilrettelegge for en nasjonal synliggjøring av mangfoldige uttrykksformer og teknikker innen todimensjonale elevarbeid i sjangerne maleri, tegning, foto og grafikk.

 

Et essensielt mål for prosjektarrangørene har vært å skape gode ytringsarenaer for kulturdeltaking med og for ungdom innen visuell kunst i alderen 1318 år.

 

Til Riis-prisen 2023s egen nettside

Les flere nyheter!