Riis-prisen 2023: Tre vinnere valgt – får oppfølging av Killi-Olsen

Kjell-Erik Killi-Olsen sammen med prisvinnerne Emma Berild Engel (f.v.), Dagny Flakne og Lars Edvin Holgersson.
Kjell-Erik Killi-Olsen sammen med prisvinnerne Emma Berild Engel (f.v.), Dagny Flakne og Lars Edvin Holgersson.
04.12.2023 Egil Hofsli (tekst) Andreas Brännlund (foto)
Del på:

Riis-prisen 2023: Tre vinnere valgt – får oppfølging av Killi-Olsen

Nå er det klart hvilke ungdommer som er prisvinnerne i Riis-prisen 2023, og vil få oppfølging av billedkunstneren Kjell Erik Killi-Olsen og økonomisk støtte fram mot en ny utstilling i 2024. De tre er Emma Berild Engel, Dagny Flakne og Lars Edvin Holgersson, fra henholdsvis Molde, Melhus og Gloppen.

 

Vinnerbildene: Øverst t.v.: Lars Edvins bilde. Nederst t.v.: Emmas bilde. Til høyre: Dagnys bilde.

 

De fire var allerede i går samla i Trondheim, for første økt i oppfølginga. Det skjedde dagen før åpninga av utstillinga som viser alle de tolv bildene som i år har blitt kåret til "Månedens bilde". I desember stilles disse ut på Ferstad gård i Trondheim. Mer informasjon om utstillinga nederst i artikkelen.

 

Mer om Emma Berild Engels bilde

> Mer om Lars Edvin Holgerssons bilde

> Mer om Dagny Flaknes bilde

 

Nasjonal synliggjøring

 

Riis-prisen 2023 er en nasjonal synliggjøring av bildekunst laget av ungdom i alderen 13–18 år. De tolv vinnerne får nå i desember sine arbeider utstilt i Trondheim (bildet). Tre av disse er nå altså plukket så ut som prisvinnere og får en ny utstillingsmulighet der de får vise fram flere arbeider.

 

Dagny, Emma og Lars Edvin får også 15 000 kroner hver i materialstøtte samt oppfølging av en profesjonell, profilert kunstner, nemlig av Kjell Erik Killi-Olsen. De tre vinnerne er utvalgt av en fagjury med høy kunstfaglig kompetanse.

 

Bidrag fra 49 kommuner

 

Totalt kom det inn nærmere 200 konkurransebidrag til Riis-prisen 2023, levert av kulturskoler i følgende 49 kommuner:

 

Alta, Alver, Asker, Aukra, Bodø, Bremanger, Drammen, Eidsvoll, Fauske, Fron, Gjerdrum, Gloppen, Grimstad, Hareid, Hol, Indre Fosen, Indre Østfold, Karmøy, Kinn, Kristiansand, Melhus, Kvinesdal, Lillehammer, Lillestrøm, Lindesnes, Molde, Nes, Nordre Follo, Orkland, Oslo, Porsanger, Porsgrunn, Rana, Ringebu, Sandnes, Sarpsborg, Skien, Sogn, Time, Tingvoll, Trondheim, Tynset, Ullensvang, Ulstein, Vadsø, Vestby, Øksnes, Ål, Årdal.

 

Videreføring med fullt fokus på visuell kunst

 

Norsk kulturskoleråd har med seg konsernet Andr. L. Riis som samarbeidspartner i dette prosjektet der alle landets kommunale kulturskoler ble invitert til å delta. 

 

Riis-prisen 2023 – visuell kunst i kulturskolen, er en videreføring av Riis-prisen 2022 der låtskriving og visuell kunst sto i sentrum. Intensjonen med videreføringen av Riis-prisen er å fremme faget visuell kunst i kulturskolen, og tilrettelegge for en nasjonal synliggjøring av mangfoldige uttrykksformer og teknikker innen todimensjonale elevarbeid i sjangerne maleri, tegning, foto og grafikk.

 

Et essensielt mål for prosjektarrangørene er å skape gode ytringsarenaer for kulturdeltaking med og for ungdom innen visuell kunst i alderen 13 til 18 år.

 

Fabiola Charry, rådgiver i Norsk kulturskoleråd, er prosjektleder for Riis-prisen 2023. Med seg i prosjektledelsen har hun et team av andre rådgivere i Kulturskolerådet.

 

Utstillingsåpninga i Galleri Lilje på Ferstad gård på Byåsen i Trondheim, finner sted mandag 4. desember kl. 18.00, og utstillinga skal henge fram til og med 17. desember. Åpningstider: Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 11.00–14.00, søndag kl. 12.00-15.00.

 

Til Riis-prisen 2023s egen nettside

Les flere nyheter!