Mari Maurstad juryleder for Drømmestipendet 2011

img_126.jpg
JURYLEDER: Mari Maurstad er juryleder for Drømmestipendet 2011.
19.10.2010 Egil Hofsli (tekst) Sturla Bakken (foto)
Del på:

Mari Maurstad juryleder for Drømmestipendet 2011

OSLO: For Mari Maurstad var skuespilleryrket aldri et reelt valg. Det var en forutsetning. Som juryleder for Drømmestipendet 2011 skal hun nå være med å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

 

– Jeg gleder meg ekstremt, sier hun.

 

Som juryleder for Drømmestipendet skal skuespiller og forfatter Mari Maurstad (bildet) lede det krevende arbeidet med å bestemme hvilke 100 unge kulturutøvere som skal dele neste års drømmestipendpott på én million kroner.

 

– Drømmestipendet er en flott ordning. Jeg kan ikke skjønne annet enn at stipendet må være veldig inspirerende for unge talenter som ønsker å satse på kunsten. Håpet mitt er at de som søker er kreative og våger å skille seg ut. Det heter tross alt Drømmestipendet, og da må de trå til når de skal presentere drømmen, sier 53-årige Mari Maurstad.

 

Som datter av Alfred og halvsøster til Toralv samt med Wenche Foss som gudmor, er det nærliggende å si at Mari Maurstads yrkesvalg var genetisk betinget. Allerede som seksåring hadde hun sin første rolle i NRKs radioteater. Første hovedrollen fikk hun ved Nationaltheatret da hun var elleve.

 

– Du kan si at jeg hele tiden har hatt en enorm drivkraft. Det tror jeg er helt nødvendig dersom du skal lykkes i denne bransjen, sier drømmestipendjurylederen.

 

20 år gammel vendte Mari Maurstad nesen mot Bergen og Den Nationale Scene hvor hun fikk en rolle i ”Kvinner” av Claire Booth. Den første store rollen kom året etter i Shakespeares ”Kong Lear”. Etter noen år i Bergen ble det fast ansettelse ved Nationaltheatret i 1981. Og siden er Maurstads cv blitt fylt opp med store roller, som Valencienne i ”Den glade enke”, Polly Peachum i ”Tolvskillingsoperaen”, Val i ”A Chorus Line” og Den Grønnkledde og Anitra i ”Peer Gynt”. I tillegg har hun utgitt hele 16 bøker.

 

Mer om Drømmestipendet på drommestipendet.no

 

Fakta om Drømmestipendet 2011

• Utdeler er Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd

• Det deles ut 100 stipend à 10.000 kroner, totalt én million kroner

• Stipendene utdeles til enkeltelever eller grupper innen musikk, visuelle kunstfag, drama, teater, nysirkus eller andre aktuelle kulturområder

• Kandidatene kan ikke ha etablert seg som kunstnere

• Aldersgrense: Født i 1991 eller senere

• Frist for å fremme kandidatur i egen kommune: 4. februar 2011

• Drømmestipendet 2011 utdeles i juni neste år

• Drømmestipendet har egen hjemmeside: www.drommestipendet.no

Les flere nyheter!