Takeoff for Kom i Fokus Agder

img_161.jpg
ÅPNINGSFOREDRAGSHOLDER: Stig Hjerkinn Haug.
26.10.2010 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Takeoff for Kom i Fokus Agder

KRISTIANSAND: Kulturskolene i agderfylkene og deres gode samarbeidspartnere gleder seg stort: I dag er det takeoff for utviklingsprogrammet Kom i Fokus Agder.

 

Mandag 26. oktober åpnes første nettverkssamling i utviklingsprogrammet Kom i Fokus Agder. Stig Hjerkinn Haug (bildet) holder åpningsforedraget ”Lær å fly” når nærmere 100 deltakere samles på Quality Hotel & Resort Kristiansand til en tre dager lang samling.

Kulturskolene i sørlandsfylkene har lenge ønsket å delta i et av Norsk kulturskoleråds utviklingsprogram for kulturskolen. Hele 22 av 23 kommuner stiller til start i Kristiansand.

 

Kulturskolene med partner

 

Kom i Fokus er et treårig utviklingsprogram for kulturskoler i samarbeid med skoleverket, barnehager eller annen kultur- og kunstvirksomhet i kommunen. Fokus settes på å øke volum og sikre kvaliteten på kulturopplevelser i lokalsamfunnet.

 

Kulturskolene har valgt seg et spennende spekter av samarbeidspartnere. Noen har valgt seg en grunnskole. andre et amatørteaterlag, en ungdomsklubb eller et korps.

 

– Ett hovedmål med Kom i Fokus Agder er å utvikle kulturskolen til et kunst- og kulturfaglig ressurssenter i alle Agders kommuner, sier prosjektleder Bård Hestnes i Norsk kulturskoleråd.

 

Nettverkssamlinger for alle

 

Seks nettverkssamlinger for samtlige deltakere er sentralt i prosjektet. Disse arrangeres i Kristiansand. Samlingene inneholder plenumsforedrag, eget program for kulturskolelederne, erfaringsutveksling, gruppearbeid samt verkstedarbeid i henhold til hovedtema på hver samling. Til disse samlingene hentes det inn kurs- og foredragsholdere med svært god kompetanse, fra hele landet, selvsagt også fra Agder-regionen.

 

I tillegg: To årlige fagdager for kulturskolelederne (inngår i lederprogrammet) og én årlig fagdag for pedagogene og andre. Også fagdagene arrangeres i Kristiansand. Videre skal kommunene i siste prosjektår gjennomføre hver sin samarbeidsproduksjon.

 

Utviklingsmidler viktig

 

Kom i Fokus Agder finansieres i stor grad gjennom statlige utviklingsmidler som er tildelt Norsk kulturskoleråd. Fylkesmennene i begge agderfylkene bidrar med skjønnsmidler som letter deltakelsen for kommunene økonomisk.

Les flere nyheter!