Eivind ble årets Virtuos

img_398.jpg
ÅRETS VINNER: Eivind Holtsmark Ringstad. (Foto: Erik Dyrhaug / NRK)
20.03.2012 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Eivind ble årets Virtuos

OSLO: Sist høst ble Eivind Holtsmark Ringstad Årets musiker i Ungdommens musikkmesterskap, med Trio Patetico. Sist helg vant han NRKs solistkonkurranse ”Virtuos”.

 

Den 17-årige bratsjisten er med andre ord virkelig på vinnerbølgen som musiker.

 

- Du spiller med stort overskudd, inderlighet og personlighet, mente juryen - og sendte bratsjisten Eivind Holtsmark Ringstad (17) rakt til topps i Virtuos-konkurransen.

 

Det var rekordmange påmeldte til denne viktige konkurransen for unge klassiske musikere, og i følge NRKs juryformann Arild Erikstad har nivået aldri vært høyere.

Tidligere Virtuos-vinnere er trompetisten Tine Thing Helseth, og fiolinistene Eldbjørg Hemsing og Guro Kleven Hagen. Alle har de fått reale karriereløft etter seieren. Og søndag var det altså bratsjisten Eivind Holtsmark Ringstad (17) fra Oslo sin tur.

 

- Seieren betyr veldig mye, og jeg var nesten max fornøyd med spillingen i kveld. Av en eller annen grunn var jeg ikke så nervøs heller, selv om jeg aldri har spilt med så stort orkester før, sa Eivind til nrk.no da førsteplassen var innkassert.

 

Gleder seg til Wien

 

Med seieren følger Den Norske Solistpris på 100.000 kroner, og gjeve konsertoppdrag med Kringkastingsorkestret og under Festspillene i Bergen. Og Eivind skal representere Norge i Eurovisjonens talentkonkurranse Young Musicians. Finalen her spilles på rådhusplassen i Wien foran 40.000 tilskuere.

 

- Det gleder jeg meg veldig til, det blir stort, sier Eivind, som har spilt siden han var fem år. Nå går han på musikklinja ved Foss videregående i Oslo, og får dessuten undervisning ved Barratt Due musikkinstitutt.

 

- Jeg kommer fra en musikkfamilie der både foreldrene mine og søsknene mine spiller, så musikken har vært rundt meg hele tiden. Det er musikk jeg elsker å holde på med, og jeg har øvet mye - mye altså, understreker han.

 

Mer om Virtuos på nrk.no her

Les flere nyheter!