Nordisk Hornfest i Åsnes og Oslo i august

img_396.jpg
img_396.jpg
20.03.2012 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Nordisk Hornfest i Åsnes og Oslo i august

FLISA: Så skal det skje igjen i Norge: Nordisk Hornfest arrangeres i Åsnes og Oslo 5.-11. august i år. Og rett i forkant - 3.-5. august - blir det attpåtil Nordisk Juniorhornfest, også det i Åsnes.

 

Bjerkely folkehøgskole på Flisa er arena for både Nordisk Hornfest og Nordisk Juniorhornfest, med ett unntak: Avslutningskonserten for Nordisk Hornfest arrangeres på Operataket i Oslo lørdag 11. august.

 

Det er Norsk Hornklubb som i år arrangerer disse seminarene for store og små hornister av alle slag.

 

Denne typen nordiske seminarer foregår cirka hvert andre/tredje år på omgang mellom de ulike landene, og det er altså et tiår siden sist det fant sted i Norge.

 

Arrangøren er godt fornøyd med hva menyen de kan tilby sine deltakere. På ”gjestelista” fins blant annet Stefan Dohr, solohornist i Berlinerfilharmonien og Denise Tryon, dybdehornspesialist fra USA.

 

Også sterke norske krefter fins blant aktørene på seminaret; Brazz Brothers skal både holde seminar og konsert. Og den musikalske klovnen Melvin Tix skal være et bindeledd mellom juniorenes seminar og de voksnes hornfest.

 

– Vi vil gjerne gi alle hornister anledning til å delta og bli inspirert. Det er en sjelden anledning, og det er lagt opp til et bredt aktivitetsnivå, med et eget juniorseminar for de yngre. Her møter de proffer og fantastiske utøvere fra hele Norden, sier Sissel Grøndahl, leder i Norsk Hornklubb.

 

Mer informasjon og påmelding på nettstedet hornklubben.no her

Les flere nyheter!