Hilde Kramer hedret med spesialpris

img_391.jpg
PRISVINNER: Hilde Kramer virker også som kulturskolepedagog i Fet kommune. (Foto: privat)
06.03.2012 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Hilde Kramer hedret med spesialpris

FETSUND: Illustratør Hilde Kramer, som også arbeider som kulturskolepedagog, er tildelt Juryens spesialpris i Kulturdepartementets prisutdeling for barne- og ungdomsbøker.

 

– Jeg har ligget våken flere netter på rad og lurt på hva jeg har gjort for å fortjene denne prisen, sier Hilde Kramer til Romerikes Blad. I tillegg til sitt arbeid som illustratør og barnebokforfatter er Kramer kulturskolelærer ved Fet kulturskole.

 

Hun ble tildelt den svært høythengende prisen for sitt bidrag til ”å gjøre bildeboksjangeren til en kunstopplevelse for barn”.

 

Kulturminister Anniken Huitfeldt sto for utdelingen i Nasjonalbiblioteket.

 

Sjelden ære

 

Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomsbøker blitt delt ut årlig siden 1948, med stadig flere kategorier.

 

Spesialprisen er på 35.000 kroner, og en sjelden ære å få: Den er bare blitt delt ut sju ganger tidligere, og aldri til en illustratør.

 

– Norge har en skare av fantastisk dyktige illustratører, så dette er helt uvirkelig for meg. Men det er en stor glede, sa Kramer i sin takketale.

 

– Jeg har tenkt igjennom arbeidene mine for å finne ut hva som særtegner meg, og tror det må være pendlingen mellom kunst og håndverk og markedstenkning, sa hun videre.

 

Allsidig og fargerik

 

Ifølge juryen er Hilde Kramer en av Norges fremste og mest allsidige illustratører. Hun har illustrert en rekke bøker, særlig bildebøker for barn. Hun har også skrevet tekst til egne bøker og arbeidet med animasjonsfilm.

 

Kramer har utdannelse fra grafisk linje ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo og kunstakademiet i Krakow i Polen. Hun har også studert kreativ kommunikasjon ved Høgskolen i Akershus og entreprenørskap i undervisning og ledelse ved Norges musikkhøgskole.

 

«Kramers illustrasjoner er preget av sikkert tegnerhåndverk, ofte sterke, rike farger samt svært varierte teknikker, både tegning, grafikk, maleri og datagrafikk», skriver juryen videre.

Les flere nyheter!