Kunstpedagoger inviteres til fagnettverkssamlinger

img_401.jpg
VIKTIGE MØTER: Kunstpedagoger ønsker å komme sammen for både å lære, diskutere og utveksle erfaringer.
22.03.2012 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Kunstpedagoger inviteres til fagnettverkssamlinger

TRONDHEIM: Pedagoger innen visuell kunst i kulturskolen får nå sjansen til å delta i regionale fagnettverk samt delta på én av fire planlagt nettverkssamlinger i år.

 

Informasjon om fagnettverkene og nettverkssamlingene

 

Norsk kulturskoleråd står som initiativtaker, ”fødselshjelper” og arrangør av disse første nettverkssamlingene. Etableringen av regionale fagnettverk er i tråd med kulturskolerådet tydelig har fått tilbakemeldt fra kunstpedagoger, blant annet fra deltakere på Nasjonalt fagforum i Bergen sist høst. Teaterpedagogene har fått liknende tilbud, og det arbeides med at dansepedagogene skal få ditto tilbud.

 

Lokal tilpasninger

 

Fagkoordinator for visuell kunst i Norsk kulturskoleråd; Fabiola Charry, kan fortelle at nettverkssamlingene vil få litt ulik form og ulikt innhold, alt etter hva behovet er i de ulike regionene. – Noen steder har Norsk kulturskoleråd gjennomført prosjekt og kurs innen visuell kunst tidligere, andre steder er det første gang vi kommer på banen for alvor med et så viktig tiltak innen det visuelle kunstfaget, vi sier Charry.

 

Aller først skal finnmarkingene få en presentasjon av både Nasjonalt fagforum og regionale fagnettverk, på siste fagdag i kulturutviklingsprosjektet Kom i Fokus Finnmark, 26. april. Dette er ikke en samling med åpen påmelding, men ment for de som allerede deltar i Kom i Fokus-prosjektet.

 

Fire samlinger i høst

 

Deretter blir det fire ”ordentlige” fagnettverkssamlinger, hvor alle kunstpedagoger hjemmehørende i kulturskoler i de aktuelle regionene kan melde seg på:

 

  • 21. september: Samling i Oslo, for Akershus, Oslo og Østfold

  • 28. september: Samling i Molde, for Møre og Romsdal

  • 26. oktober: Samling i Egersund, for Aust-Agder, Vest-Agder og Rogaland

  • 15.-16. november: Samling i Kongsberg, for Buskerud, Telemark og Vestfold

 

I tillegg er det klart at det blir en nettverkssamling i Bergen - for Hordaland - 14. mars 2013.

 

Viktig ressursgruppe

 

Programinnhold til de ulike nettverkssamlingene utarbeides i nært samarbeid med den nasjonale ressursgruppa for visuell kunst samt i noen tilfeller i samarbeid med lokale utdannings- og kulturinstitusjoner. Mellom nettverkssamlingene er ressursgruppas medlemmer involvert i nettverksarbeid i de regionene de er hjemmehørende i.

 

En kommer til å legge stor vekt på presentasjon av prosjekt i undervisningen og på gode eksempler og erfaringer i den sammenhengen.

 

Prosjektleder Fabiola Charry understreker også at bare det å møtes og vite om hverandres arbeidsmetoder og kompetanse, i seg selv er utviklende.

 

Fortsatt mulig å registrere seg

 

Charry sier at Norsk kulturskoleråd fortsatt tar imot navn og e-postadresser til kunstpedagoger som vil være med i visuell kunst-nettverksbasen. Kontaktinformasjon kan sendes til e-postadressen fabiola.charry@kulturskoleradet.no.

  

Påmelding til nettverkssamlingene

 

 

Les flere nyheter!