Minneord om Johan Svendsen

img_397.JPG
img_397.JPG
20.03.2012 Oddvin Vatlestad (tekst)
Del på:

Minneord om Johan Svendsen

TRONDHEIM: Det var med sorg vi mottok beskjeden om at Johan Svendsen er død.

 

Johan ble ansatt som informasjonsleder i Norsk kulturskoleråd i 1996. Med sin årelange erfaring som journalist innen kulturfeltet både i Arbeider-Avisa og Adresseavisen, ble han en viktig brikke i organisasjonens arbeid for utviklingen av de norske kulturskolene.

 

Noe av det første Johan tok fatt på var å bedre organisasjonens informasjon om virksomheten til landets medlemskommuner og til storting og departement. Han utviklet NOMU-nytt fra å være organisasjonens medlemsblad til å bli Kulturtrøkk; et viktig tidsskrift for norsk kulturliv.

 

Johan hadde en måte å skrive på som gjorde at mange synes det ble både artig og interessant å lese stoff som i utgangspunktet kunne virke tungt og kjedelig. Ofte kunne han ha en humoristisk vri som falt i smak hos leseren.

 

Som informasjonsleder ble Johan involvert i de fleste sidene av organisasjonens virksomhet. Han sørget for at organisasjonens utviklingsprosjekter ble gjort kjent for medlemsskolene og for regionale og sentrale politikere.

 

Johan hadde god kunnskap om hva som foregikk innen musikkfeltet landet over, og var aktivt med på å tilrettelegge for organisasjonens talentprosjekter som tv-programmet ”Godt musikkår” - som i mange år ble sendt på NRK1 første nyttårsdag - samt andre tv-prosjekter som ”Talentiaden”, ”Den internasjonale talentscenen” m.fl.

 

Som informasjonsleder hadde Johan et nært forhold til omtrent alle ansatte i Norsk kulturskoleråd. Han ble godt likt av alle fordi han brydde seg om hver enkelt. Han var omsorgsfull og hadde alltid en slagferdig replikk på lager. Han skapte alltid munterhet rundt seg i de fora han befant seg i.

 

Johan var en omgjengelig person. I sosiale sammenhenger, enten det var personalfester, jubileumsarrangement eller mer private tilstelninger, var Johan alltid et naturlig midtpunkt. Han bidro alltid med gode historier, egenskrevne sanger eller slående vitser. På organisasjonens årlige arbeidsseminar, ga han daglig ut seminaravisen El Gazetto, der han på en morsom og ufarlig måte kunne karikere kjente personer og ellers seminardeltakere.

 

Dessverre mistet Johan synet og sluttet i Norsk kulturskoleråd. Men også etter at Johan ble sterkt synshemmet i 2004 og senere blind, har ansatte i Norsk kulturskoleråds sentraladministrasjon fortsatt hatt mye og god kontakt med Johan. Han var ofte innom kontoret, og flere ansatte var flittig på besøk hjemme hos ham. Når det ble arrangert julebord eller sommeravslutning for ansatte i Norsk kulturskoleråd, var det alltid naturlig å invitere Johan og kona Svanhild.

 

Johan vil alltid være savnet av tidligere kolleger i Norsk kulturskoleråd.

 

Våre tanker går i dag til Johans kone og deres to sønner; Mikal og Torbjørn.

 

Vi lyser fred over Johan Svendsens minne.

 

Oddvin Vatlestad,

på vegne av Johan Svendsens tidligere

kolleger i Norsk kulturskoleråd

 

Nyhetssak i anledning Johan Svendsens bortgang

Les flere nyheter!