”Kulturskoleband” vant MGPjr

img_612.jpg
KULTURSKOLEBAND: UNIK 4 er elever ved Bø kommunale musikkskule - både som band og som enkeltmusikere. (Foto: NRK)
02.09.2013 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

”Kulturskoleband” vant MGPjr

BØ: Bandet UNIK 4, som seiret i Melodi Grand Prix junior 2013 sist lørdag, har mye å takke sin lokale kulturskole for. Der får de nemlig opplæring både som band og hver for seg.

 

– UNIK 4 er et musikkskuleprodukt i aller høysete grad. De er elever på band. For å få plass på band i Bø musikkskule må du i tillegg forplikte deg til å ta undervisning på et instrument, forteller rektor Guri Røsok ved Bø kommunale musikkskule i Telemark.

 

– Tre av medlemmene får undervisning på blåseinstrument i musikkskulen og spiller derfor også i korps. I tillegg får en undervisning på hardingfele, en på piano og en på sang. Mengdetrening er viktig for å bli god, sier Røsok.

 

UNIK 4 søkte for øvrig Bø kommunale musikkskule som eget band, fordi de i tillegg til å ønske å lære mer er veldig gode venner.

 

– Det beste vi har opplevd!

 

- Dette er helt sjukt, vi tror det nesten ikke, jubler årets MGPjr-vinnere, UNIK 4, etter seieren.

 

Med hardingfele og den fengende sangen "Så sur da" slo UNIK 4 an hos både hos de over 7.000 publikummerne i Oslo Spektrum og SMS-stemmerne foran tv-ene rundt om i landet. Til slutt ble det en klar seier foran de andre superfinalistene, Synne & Ingrid, Henrik og A-stream.

 

– Først trodde vi ikke at vi hadde vunnet, vi trodde det var Synne & Ingrid, og skjønte ikke hvorfor vi ble ropt opp. Og så var de vi som vant! Dette er helt klart det beste vi har opplevd, sier de fire i kor, mens gledestårene renner og jubelropene sitter løst.

Meldte seg på dagen før fristen

 

De fire 14-åringene Simen Bakkåker, Audun Rørmark, Annika Momrak og Eline Nesje spiller ti instrumenter til sammen. Sangen deres, "Så sur da", handler om det å ha en dårlig dag og at innimellom er det lov å være sur. Men akkurat nå er det liten grunn til å være sure for at de meldte seg på MGPjr - bare en dag før fristen gikk ut.

 

 

Les flere nyheter!