Aksjonerer for å få dramafaget inn i grunnskolen

AKSJONERER: Interesseorganisasjonen Drama- og teaterpedagogene går til aksjon for dramafaget.
AKSJONERER: Interesseorganisasjonen Drama- og teaterpedagogene går til aksjon for dramafaget.
23.08.2017 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Aksjonerer for å få dramafaget inn i grunnskolen

OSLO: Med oppfordringen «Bare gjør det! – Innfør drama som fag på 1., 4. og 8. trinn» går interesseorganisasjonen Drama- og teaterpedagogene til aksjon foran Stortinget tirsdag 5. september.

 

Drama- og teaterpedagogene (DTP) håper på stor oppslutning om aksjonen. DTP arbeider fagpolitisk for å fremme drama og teater som kunstfag og læringsform i utdanningsløpet. Nå aksjoneres det for en mer praktisk og estetisk skole som organisasjonen håper skal gi lærelyst og bedre skolemiljø.

 

Mer om aksjonen på dramaogteater.no her

 

«Dramafaget sitter på en rekke læringsformer som skaper engasjement og motivasjon hos elevene. Det er et skrikende behov for forandring i en teoritung og test-opphengt skole, der mange elever faller fra. Kostnadene ved frafall er enorme sammenlignet med hva et løft for å forandre dagens skole vil koste. Skolen trenger dramafaget!» heter det i en melding fra DTP.

 

Aksjonen starter på plassen foran Nationaltheatret. Derfra går demonstrasjonstoget kl. 16.00, gjennom valgbodområdet i Spikersuppa til Eidsvolls plass foran Stortinget. Der skal aksjonistene møte politikere fra SV, Ap, H, V og Sp som skal ha korte appeller som svar på DTPs aksjonskrav.

 

I aksjonsprogrammet deltar også barn fra tre kampanjefilmene som DTP har fått laget i forbindelse med skolestart i høst samt støttespillere fra teater/kunstfeltet.

 

DTP håper på stor oppslutning om aksjonen og oppfordrer alle som som er engasjert i denne saken om å inivtere med seg både venner, kolleger, familie, elever og elevers foresatte.

Les flere nyheter!