Lærere i praktisk estetiske fag får ekstra midler til videreutdanning

2017 Etterutdanning 1.2
PENGER TIL VIDEREUTDANNING: Torbjørn Røe Isaksen (bildlet) og Kunnskapsdepartementet bevilger 30 millioner til videreutdanning av lærere,
01.02.2017 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Lærere i praktisk estetiske fag får ekstra midler til videreutdanning

OSLO: 44 prosent av lærerne i kunst og håndverk har null studiepoeng i faget. Nå bevilger Kunnskapsdepartementet 30 millioner til videreutdanning av lærere, skriver Utdanning.

 

Regjeringen har de siste årene fått sterk kritikk for å nedprioritere praktisk-estetiske fag på ungdomstrinnet til fordel for fag som matematikk, naturfag og norsk. Dette har kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen nå tenkt å endre på, i følge Utdanning.

 

– Det eksisterer allerede flere tilbud om videreutdanning i estetiske fag for lærere, men gjennom budsjettforliket setter vi nå av en ekstra pott på 30 millioner, sier Røe Isaksen til Utdanning.

 

Han håper på mange søkere til videreutdanningene i praktisk-estetiske fag. Søknadsfristen er 1. mars.

 

Røe Isaksen sier også at på sikt er det en mål å øke kompetansekravene for lærere i praktisk-estetiske fag. Han ser ingen motsetning mellom å satse på dyktige lærere og god undervisning i praktisk-estetiske fag og samtidig satse på dyktige lærere i fag som norsk.

 

Les mer på nettstedet utdanningsnytt

 

Les flere nyheter!