Norske kulturskoler ønskes med i Nordiskt centrum för Distansutveckling

2017 Distanseundervisning 9.3.png
DISTANSEUTVIKLING I PRAKSIS: Elev på Åland, lærer i Stockholm. (Foto: youtube.com)
07.03.2017 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Norske kulturskoler ønskes med i Nordiskt centrum för Distansutveckling

MARIEHAMN: Norske kulturskoler inviteres med i et nordisk samarbeid om en felles plattform som skal fokusere kulturell distanseutvikling og -undervisning.

 

Norsk kulturskoleråd finner dette prosjektet interessant, og tror det er noe å hente her for mange norske kulturskoler. Kulturskolene i Sunndal og Rødøy kommune har allerede meldt seg på, men det er plass til mange flere. Trolig kan dette være en nyttig samarbeidsform og verdifull utviklingsarena for mange norske kulturskoler.

 

Nordiskt centrum för Distansutveckling (NCDU) heter nyskapningen, som ønsker mange norske kulturskoler med på laget. Initiativtakerne setter stor pris på å få vite om din skoles interesse allerede i løpet av mars 2017.

 

Mer informasjon og påmeldingsmulighet finner du på tnt.riksteatern.se/ncdu

 

– I løpet av de siste årene har svenske Riksteatern sammen med nordiske partnere innen utdanning, scenekunst og forskning, testet og utviklet et konsept for «nærvær på distanse». Dette handler om tilgjengelighet og nye former for utdanning og scenekunst innen TNT (Theatre & New Technology: Digital Solutions in Performing Arts), forteller Jacob Mangwana Haagendal, direktør for Nordens Institut på Åland, en av de sentrale aktørene i etableringen av NCDU.

 

Et prøveprosjekt på distansundervisning skal gjennomføres mellom Mariehamn på Åland og Stockholm. Vil du som kulturskoleleder vite mer om dette samarbeidet, er du ifølge Haagendal velkommen til å ta kontakt med rektor Björn Blomqvist på Ålands musikinstitut.

 

Se kort film om prøveprosjektet på YouTube

 

I forkant av 2018 forbereder Riksteatern med samarbeidspartnere også en musikkproduksjon på distanse. Her skal Smålands Musik och Teater, Jönköpings Sinfonietta og Operahögskolan i Stockholm på banen.

 

Neste steg: Samarbeidsplattform

 

– I neste steg blir TNT-nettverket med på å skape en samarbeidsplattform, altså NCDU (Nordiskt centrum för Distansutveckling), som kan støtte samarbeidspartnere over hele Norden, sier Haagensdal.  Her vil vi samle våre nordiske erfaringer på ett felles sted, der det kan bli tilgang til både teknikk og kompetanse for bl.a. distanseproduksjoner og undervisning. Gjennom en påmelding fra din kulturskole vil det bidra til å understreke behovet for en nordisk plattform, og gjøre det enklere å forankre NCDU hos de nordiske regjeringene, sier Jacob Mangwana Haagendal. – Det eneste som er trengs i første omgang er din skole adresse og en kontaktperson, ingenting annet.

 

Har du spørsmål du ikke finner svar på etter å ha lest denne artikkelen samt sjekket ut påmeldingssida tnt.riksteatern.se/ncdu, kan du også kontakte Norsk kulturskoleråds kontaktperson for internasjonalt arbeid, rådgiver Lars Emil Johannessen. E-post: lars.emil.johannessen@kulturskoleradet.no, telefon: 907 43 814.

Les flere nyheter!