Sandal med i fagråd for Kulturtanken – Den kulturelle skolesekken

2017 Sandal Kulturtanken 31.3.png
MED I FAGRÅD: Nils R. Sandal, styreleder i Norsk kulturskoleråd er med i nyoppnevnt fagråd i Kulturtanken.
31.03.2017 Egil Hofsli (tekst og illustrasjon)
Del på:

Sandal med i fagråd for Kulturtanken – Den kulturelle skolesekken

OSLO: Norsk kulturskoleråds styreleder, Nils R. Sandal, er oppnevnt som medlem, når Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet nå har oppnevnt det første fagrådet for Kulturtanken – Den kulturelle skolesekken.

 

Nils R. Sandal er opp nevnt av Kunnskapsdepartementet. Sandal er fra Gloppen, og har vært styreleder i Norsk kulturskoleråd siden 2012. Han var tidligere fylkesordfører i Sogn og Fjordane i tolv år og før det ordfører i Gloppen.

 

Stensø fagrådets leder

 

Fagrådets første leder blir Rolf Lennart Stensø, Oslo. Han er orkestersjef i KORK, tidligere kunstnerisk leder og slagverker i Bodø Sinfonietta. Han er også styreleder i Ungdomssymfonikerne.

 

Lederen er oppnevnt av Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet i fellesskap.

 

Samtlige medlemmer oppnevnt av Kunnskapsdepartementet

 

  • Kari Holdhus, Haugesund. Førsteamanuensis og faglig leder for masterstudiet «Kreative fag og læreprosesser», institutt ved Lærerutdanning og kulturfag, Høgskolen Stord/Haugesund. Har også vært koordinator og produsent for DKS i Rogaland.
  • Signe Kalsnes, Oslo. Styreleder for Samarbeidsforum for estetiske fag (SEF) og førstelektor ved Norges musikkhøgskole. Har tidligere vært rådsmedlem i DKS.
  • Nils R. Sandal, Gloppen. Styreleder for Norsk kulturskoleråd. Tidligere fylkesordfører i Sogn og Fjordane i tolv år og før det ordfører i Gloppen.
  • Mona Pünther, Asker. Rektor ved Landøya ungdomskole i Asker kommune. Pünther har jobbet mye med å bygge opp kultur for kultur på Hovedgården ungdomsskole i Asker.

Vara oppnevnt av Kunnskapsdepartementet

 

  • Joakim Frøystein, Nittedal. Lærer ved Nittedal ungdomsskole. Musikkutdannet fra Univiersitetet i Oslo og konservatoriet i København.

Samtlige medlemmer oppnevnt av Kulturdepartementet

 

  • Tonje Hardersen, Haugesund. Festivaldirektør for Den norske filmfestivalen, hvor hun tidligere har hatt ansvaret for barne- og ungdomsprogrammene. Tidligere barnefilmrådgiver i Film og Kino.
  • Jasmina Bosnjak, Tromsø. Kunstner utdannet i Serbia og Trondheim. Rådgiver for visuell kunst og prosjektleder for internasjonale gjestekunstnerprogrammer ved Troms fylkeskultursenter.
  • Rolf Engelsen, Oslo. Tidligere prosjektleder for Kulturrådets forsøksprosjekt Kunstløftet, jobber nå med metode-, kunnskaps- og beslutningsgrunnlag samme sted. Tidligere teaterleder i Nordland fylkeskommune og leder for Figurteatret i Nordland.
  • Thomas Bjørnager, Molde. Teatersjef ved Teatret Vårt. Utdannet arkitekt, tidligere scenograf og kostymedesigner, har undervist ved København Film & Teaterskole.

Vara oppnevnt av Kulturdepartementet

 

  • Vilde Kamfjord, Lillehammer. Programansvarlig for DKS i Oppland. Animatør og illustratør, tidligere produsent for Ungdommens kulturmønstring.

Funksjonsperioden for medlemmene i fagrådet er fire år med mulighet for gjenoppnevning.

Les flere nyheter!