1. november siste frist for å søke om plass i Ung Filharmoni

2017 Ungfilharmoni 31.10.png
KORT TID: Vil du delta på Ung Filharmoni i 2018, er det viktig å få sendt søknaden senest 1. november 2017.
01.11.2017 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

1. november siste frist for å søke om plass i Ung Filharmoni

OSLO: Onsdag 1. november er siste frist for kulturskoleelever og andre unge talenter innen klassisk musikk for å søke om å få delta i det nasjonale prosjektorkesteret Ung Filharmoni, som er ett av to delprogram i mentorprogrammet Crescendo.

 

Prøvespill inngår som en del av opptaket til og under læringsprosessen i Ung Filharmoni.

 

Selve prosjektet går over to separate uker i 2018. I tillegg til "hoveduka" på høsten, har Ung Filharmoni en forberedende samling neste sommer - med mesterklasser, foredrag, verkstedkurs og gruppeprøver med musikere fra Oslo Filharmonien.

 

Årets Ung Filharmoni-prosjekt samlet 80 ungdommer til denne høstens hoveduke - med orkesterøvinger, mesterklasser, foredrag og sosiale aktiviteter. Prosjektsamlinga ble avslutta med en konsert i Oslo Konserthus sammen med Oslo-Filharmonien. Dobbel besetning på scenen, ungdom og profesjonell musiker side om side. Det er mentorprogrammet Crescendo som står bak prosjektet.

 

Prosjektet skiller seg ut fordi det kobler unge talenter med profesjonelle musikere, i tråd med «mester-svenn»-tradisjonen. I Ung Filharmoni får unge musikere en introduksjon til det profesjonelle orkesterlivet, som kan hjelpe dem å stille sterkere i kampen om orkesterjobbene.

Les flere nyheter!