Nye pianoer skal parkeres - du kan være med og bestemme hvor

2017 Parkert 27.10.jpg
NYE PIANO SKAL PARKERES: Mange av de parkerte pianoene er i flittig bruk. Nå skal nye parkeres til glede for både pianister og publikum.
27.10.2017 Egil Hofsli (tekst) Lars Erlend Tubaas Øymo (foto)
Del på:

Nye pianoer skal parkeres - du kan være med og bestemme hvor

OSLO: I 2015 og 2016 parkerte JM Norway - med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB - tolv pianoer i offentlige rom rundt om i Norge, fra Karmøy i sørvest til Nordkapp i nord. Nå skal det parkeres nye pianoer, og kulturskoler kan være med og bestemme hvor de skal stå.

 

JM Norway inviterer kulturskoler og andre skoler samt organisasjoner og institusjoner til å søke om å ta del i prosjektet «Parkert piano». Med en god søknad kan for eksempel din kulturskole få et flygel eller et piano til odel og eie. Kravet fra giveren er at instrumentet skal stå utplassert i det offentlig rom i minimum tre år.

 

Søknadsskjema finner du her

Søknadsfrist: 10. november 2017

 

Prosjektet har som formål å skape små, musikalske pusterom og plutselige musikkopplevelser der
man minst venter det, og ønsker dermed å formidle både spille- og lytteglede. De forskjellige
pianoene er plassert av forskjellige organisasjoner og institusjoner på forskjellige plasser, men med felles interesse for å skape nye og kreative musikkopplevelser i nærmiljøet sitt.

 

JM Norway er den norske seksjonen av Jeunesses Musicales International, verdens største internasjonale nettverk for musikk og ungdom. JMI når årlig mer enn fem millioner unge mennesker gjennom 36.000 nasjonale og internasjonale aktiviteter, alt under slagordet «Making a difference through music».

 

Skal kunne benyttes av forbipasserende

 

Hvorfor fortjener akkurat din institusjon et parkert piano, og hvordan vil det komme til nytte for unge musikere og lokalt kulturliv? Det er i utgangspunktet ingen begrensninger for plassering, så lenge det fritt kan benyttes av forbipasserende, det står offentlig tilgjengelig, tørt og trygt.

Les flere nyheter!