Her er de: 99 av 100 drømmestipendmottakere i 2018

28.06.2018 Egil Hofsli (tekst og fotokollasj)
Del på:

Her er de: 99 av 100 drømmestipendmottakere i 2018

TRONDHEIM: Her er 99 av årets 100 mottakere av Drømmestipendet 2018 på ett brett. Etter utdelinger landet rundt i mai og juni kan du nå her på drommestipendet.no se hvem de dyktige, talentfulle, ambisiøse ungdommene er.


Merk: Ett stipend er ennå ikke overrakt. Stipendutdelerne

Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd har gitt en

spesialtillatelse til at dette stipendet overrekkes i august.

Inntil da er det hemmelig hvem stipendmottakeren er.

 

Men nedenfor finner du lenke til oversikten over de 99 dyktige, talentfulle, ambisiøse, iherdige – og heldige – unge kulturutøverne som så langt er tildelt Drømmestipendet 2018. Alle disse har fått både diplom og 15.000 kroner. Til sammen utdeles 1,5 millioner stipendkroner i år.

 

Vi skriver heldige, for blant de 451 nominerte var det veldig mange andre som også hadde fortjent stipend. Men «bare» 100 velges ut som stipendmottakere hvert år, og da behøves også i blant litt flaks for å komme med i det selskapet.

 

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker de to samarbeidspartnerne å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Deres ønske er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

 

Dette er 15. gang at Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd samarbeider om Drømmestipendet. Stipendmottakerne er barn og ungdom mellom 13 og 20 år som utøver ulike kulturelle uttrykk. Målet med både nominasjon og stipend er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

 

Inspirasjon til videre utvikling

 

– Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd er opptatt av å styrke det kulturelle mangfoldet over hele landet. Vi tror Drømmestipendet bidrar til at talentfulle barn og unge får inspirasjon, verdifull synliggjøring og oppmuntring til å dyrke talentet sitt. Samtidig fokuserer Drømmestipendet viktigheten av ungdom får gode rammer for kunst- og kulturopplæring i hjemkommunen sin, sier prosjektleder Lars Emil Johannessen i Norsk kulturskoleråd.

 

– Det er veldig gledelig at Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping for 15. året på rad kan hedre unge kulturtalenter over hele landet. Antallet nominerte viser at det spirer og gror godt lokalt på kultursiden. Målet på sikt må være at stipendet skal bidra til et enda større mangfold av unge kunstnere, sier sponsoransvarlig Pål Enger i Norsk Tipping.

 

Les flere nyheter!