Norsk kulturskoleråd satser på Arendalsuka: Kulturskoledebatt i festivalens hovedprogram

30.06.2018 Egil Hofsli (tekst) Kjersti Stenvig (foto)
Del på:

Norsk kulturskoleråd satser på Arendalsuka: Kulturskoledebatt i festivalens hovedprogram

ARENDAL: Norsk kulturskoleråd skal løfte kulturskolesaken opp og fram på både scene og stand under Arendalsuka 2018. Festivalarrangøren tente på Norsk kulturskoleråds idé om en egen kulturskoledebatt, og har ryddet plass for denne i hovedprogrammet til landets viktigste politiske festival.

 

«Kulturskolen – inkluderende arena eller talentfabrikk?» er tittelen på debatten, som arrangeres fredag 17. august kl. 14.00 på Torvet i Arendal, for øvrig like ved Norsk kulturskoleråds stand. Til debatten er det invitert stortings- og regjeringspolitikere fra både posisjon og opposisjon.

 

Siden debatten er funnet tung nok for hovedprogrammet, blir den også strømmet av arrangøren, slik at alle som ikke fysisk kan være til stede på Torvet under debatten, kan se den via internett.

 

Her finner du informasjon om kulturskoledebatten under Arendalsuka 2018

 

De politiske partiene har ennå ikke komponert sine endelige lag for deltakelse i Arendalsuka, og derfor er heller ikke alle debattantene på plass til kulturskoledebatten per juni. Det som er sikkert er at to stortingspolitikere stiller: Turid Kristensen (bildet nærmest t.h.) fra Høyre og Karin Andersen fra Sosialistisk Venstreparti (bildet lengst borte t.h.).

 

Statsråd Trine Skei Grande fra Venstre er også invitert til debatten, men foreløpig har ikke Arendalsuka mottatt svar fra statsråden.

 

Øvrige klarerte debattanter er:

  • Marie Høgseth Felde, elev, Hyllestad og Fjaler kulturskule
  • Lina Taule Fjørtoft, skuespiller med mangeårig kulturskolebakgrunn
  • Sjur Høgberg, rektor, Kristiansand kulturskole
  • Nils R. Sandal, sentralstyreleder, Norsk kulturskoleråd

 Debattleder blir Ann Evy Duun, rådgiver/prosjektleder for felles kultursatsing i KS og Norsk kulturskoleråd.

 

Før og etter debatten blir det kunstneriske innslag. Hele arrangementet har en times varighet.

 

Kulturskole for alle – både bredde og topp

 

Debatten skal blant annet handle om kulturskolens rolle og muligheter i ei tid da inkludering er en stor utfordring på mange plan i samfunnet vårt. Kan, bør og/eller skal den kommunale kulturskolen spille en viktig rolle som inkluderende arena og som viktig brikke i kommunens inkluderingsarbeid?

 

Samtidig blir det fokus på at kulturskolen er det viktige og riktige førstetrinnet i talentopplæring, det er her landets framtidige enere innen kunst og kultur bør ta sine første utdannelsessteg på vei mot «stjernene». Er dette to roller som kulturskolen kan håndtere? Og hvis ja: Hvordan gjøres dette på beste måte? Og hva bør statlige myndigheter bidra med for å få dette til?

 

Stand 148 ved Torvet

 

Når Arendalsuka åpner mandag 13. august er Norsk kulturskoleråd på plass med egen stand. Du finner den rett ved Torvet i Arendal. Se etter stand nummer 148, eller standen med banneret «Kulturskole for alle». Den vil hver dag være betjent av kulturskolefolk i grønne t-skjorter (som på bildet t.h.) – med visjonen «Kulturskole for alle» på framsida. På standen vil du kunne møte kulturskoleansatte tilknytta Norsk kulturskoleråd region Agder samt ansatte og politisk valgte i kulturskolerådet.

 

Her finner du Norsk kulturskoleråds stand under Arendalsuka 2018

 

– Kom gjerne innom oss og snakk kulturskolesak. Vi vil gjerne svare på spørsmål du måtte ha samt høre dine innspill til hvordan kulturskolen kan bli et enda bedre og sterkere skoleslag, sier rådgiver Jo Eskild i Norsk kulturskoleråd. På standen vil kulturskolerådets representanter også dele ut og vise informasjon i mange former samt by på diverse promoteringsartikler og frukt og bær.

 

Kulturskoleaktivitet to dager

 

To dager, onsdag 15. og torsdag 16. august – begge dager kl. 10.00 - 14.00 – blir det kulturskoleaktivitet like ved standen. Dette er det Arendal kulturskole som sørger for.

 

Faktaboks - Arendalsuka

Uavhengig initiativ startet for å bidra til politisk debatt i det offentlige rom. Privatpersoner står bak ideen, og gjennomførte den første Arendalsuka 2012 på dugnad, samt ved hjelp av sponsorer og gode hjelpere. Videreføring av Arendalsuka er også et uavhengig dugnadsprosjekt, men med en noe tydeligere og fastere organisering og struktur.

Mål:

  • Være en politisk møteplass.
  • Bidra til engasjement og interesse for politikk.
  • Bidra til at organisasjoner og enkeltpersoner kommer i direkte kontakt med sentrale nasjonale aktører innen politikk og organisasjons- og næringsliv.
Arrangeres hvert år i uke 33.
Alle arrangementer som inngår i Arendalsukas program er åpne for alle og gratis å delta på.

Festivalens nettsted: arendalsuka.no.

 

Les flere nyheter!