Drømmestipendet 2019: Snart er tida inne for utdelinger

2019 DS-sesong 23.4.png
VENTER SPENT: Njord Kårason Fossnes og Elise Hjelmtveit Fjeldheim er to av 485 nominerte til Drømmestipendet 2019. (Foto: privat)
23.04.2019 Hege Arstad og Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Drømmestipendet 2019: Snart er tida inne for utdelinger

OSLO: Straks er det sesongstart for utdeling av Drømmestipendet 2019 – 1,5 millioner kroner skal i løpet av våren utdeles til hundre unge kulturutøvere som hver får 15 000 kr samt diplom og mye verdifull heder og synliggjøring. 18-åringene Njord Kårason Fossnes fra Oslo og Elise Hjelmtveit Fjeldheim fra Haugesund er to av dem som venter spent på om de blir å finne blant de 100 utvalgte.

 

Intervju med både Elise og Njord og mye mer om Drømmestipendet 2019 finner du på drommestipendet.no her

 

I år er 485 unge kunst- og kulturutøvere nominert til Drømmestipendet. Dette er 16. året at stipendet utdeles. Den totale stipendpotten er på 1,5 millioner kroner. Hver av de 100 stipendmottakerne mottar 15 000 kr. Landets kommuner nominerer så mange utøvere de selv ønsker, fordelt på kategorier dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet.

 

Her kan du bli bedre kjent med alle de 485 nominerte

 

Kommuner med stipendmottakere bestemmer selv når i mai eller juni de vil utdele stipend. De bestemmer selv tid og sted samt graden av hemmeligholdelse og overraskelsesfaktor. Derfor offentliggjøres ingen samlet oversikt over stipendmottakere før i slutten av juni. Da kommer en slik oversikt på nettstedet drommestipendet.no.

 

Viktige kroner – viktig anerkjenning og synliggjøring

 

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker de å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. De håper også at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

 

Mottakere av Drømmestipendet er ungdom mellom 13 og 20 år som utøver ulike kulturelle uttrykk. Målet med både nominasjon og stipend er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

 

Les lengre sak – inklusive intervjuene med Elise og Njord – på drommestipendet.no her

Les flere nyheter!