Hundre musikktalenter spiller opp i UMM 2012

img_512.JPG
UMM-SUKSESS: Kristina O. Vårlid skal delta i Finalekonserten i dag. I går ble hun attpåtil tildelt to inspirasjonspriser, både som solist og som del av Principio gitartrio.
17.11.2012 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Hundre musikktalenter spiller opp i UMM 2012

OSLO: 100 svært dyktige og unge klassiske musikere samles 23. - 24. november i Oslo til UMMs nasjonale mesterskap. Det blir to døgn tettpakket med fine kunstneriske prestasjoner og mye spenning. Flotte premier venter de ypperste. Årets musiker belønnes med 50.000 kroner.

 

Semifinaleresultater her

 

Der ser du også hvem som skal delta i finalekonserten lørdag kl. 11.00 og hvilke seks som har fått inspirasjonspriser pålydende 10.000 kr. 

 

Se bildekavalkade her

 

I år kåres Årets musiker i en superfinale lørdag kveld, der framtidas norske stjerner innen klassisk musikk skal bedømmes av et knippe av dagens stjerner; sangeren Solveig Kringlebotn, dirigenten og komponisten Christian Eggen og fiolinisten Terje Tønnesen utgjør superfinalejuryen.

 

Ungdommens musikkmesterskap arrangeres for ellevte gang av Norsk kulturskoleråd og Norske Musikklæreres Landsforbund. Igjen er Norges musikkhøgskole i Oslo mesterskapsarena.

 

Seks regionmesterskap er avviklet før UMMs nasjonale mesterskap. Nå får de hundre beste utøverne fra regionmesterskapene muligheten til å høste ny, verdifull

konserterfaring.

 

Mesterskap med mange vinnere

 

Dette er mesterskapet med de mange vinnerne. Her kåres ikke enere, toere osv. Her deles det ut priser på ulike nivå. Om flere utøvere oppnår samme poengsum kan det bli utdelt flere førstepriser i samme klasse. Alle deltakere får en skriftlig, konstruktiv begrunnelse for juryens dom.

 

Mesterskapet var opprinnelig utelukkende for pianister, sangere og strykere. Men nå er det flere ulike musikalske grener som alternerer. I år er det stryker, sangere, gitarister samt duoer og ensembler som konkurrerer. Alle som er under 23 år kan delta.

 

50.000 kr til Årets musiker

 

UMM mottar premier fra en rekke samarbeidspartnere. Både i form av pengepremier og spilleoppdrag. Den største giveren er Elisabeth og Knut Fures Stiftelse, som muliggjør en premie på 50.000 kroner til Årets musiker. Trio Patetico fra Oslo og Trondheim ble Årets Musiker 2011.

 

I år skal dessuten publikum som er til stede på superfinalen få være med og bestemme hvem som skal få UMMs publikumspris på 15.000 kroner. I tillegg utdeles to spesialpriser til; fra henholdsvis Det Norske Kammerorkester og Café de Concert.

 

Aksel Kolstad konferansier

 

I Oslo blir det mesterskapsspill fra tidlig fredag morgen til sen lørdag kveld.

Fredag er det semifinaler i alle klasser fordelt på fem saler, i tidsrommet fra kl. 9.00 til kl. 17.40. Deretter blir det Europeisk konsert kl. 19.30 med artister fra Belgia, Ukraina og Norge, inkludert offentliggjøring av resultatene fra semifinalene og kunngjøring av hvem som får delta i finalekonserten lørdag. Det er de beste førsteprisvinnerne i samtlige sjangres klasser som deltar der.

 

Lørdagens finalekonsert starter kl. 11.00 og varer til cirka kl. 13.00. Alle deltakerne her vil få fine premier i form av spilleoppdrag og pengepremier (utdeles under superfinalen). Konferansier er Inger Anne Westby, direktør i Norsk kulturskoleråd. Klokka 14.30 kunngjøres det så hvilke seks deltakere som skal spille i superfinalen som starter kl. 18.00. Aksel Kolstad, pianist, komponist og gründeren av Café de Concert, er konferansier.

 

 

Les flere nyheter!