Kulturskolekolleger viser hjertevarme

img_503.jpg
KULTURSKOLEKOLLEGER HJELPER: Roberto Ruggiero satte stor pris på innsamlingsaksjonen kulturskolekolleger iverksatte for ham og hans familie. (Foto: Ingvill Warholm / Lofotposten)
05.11.2012 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kulturskolekolleger viser hjertevarme

LEKNES: Kreftsyke Roberto Ruggiero opplevde hjertevarme fra både kulturskolekolleger og andre i lokalsamfunnet da han ønsket å se sine døtre igjen en siste gang samt hjelpe dem så godt som mulig til et godt liv videre. Tirsdag døde han.

 

På lofotposten.no kan du lese hele saken om hjelpeaksjonen for Ruggiero

 

Mandag kom døtrene fra Spania til Norge for å treffe sin far. De rakk fram med minst mulig margin.

 

Roberto Ruggiero, som opprinnelig kommer fra Argentina, kom til Norge og Vestvågøy kommune i Lofoten i januar i år. Han underviste i musikk ved Vestvågøy kulturskole samt dirigerte korps.

 

– Ikke redd for å dø, men bekymret for døtrene mine

 

For seks uker siden fikk Roberto Ruggiero beskjed om at han var alvorlig syk. Han hadde fått leverkreft, og ble innlagt på Nordlandssykehuset Lofoten. Det kom helt plutselig, og var uforståelig for en mann som kjente seg i god form og ellers hadde god helse.

 

– Jeg er ikke redd for å dø, jeg er ikke bekymret for meg selv, men jeg tenker på døtrene mine, Sofia (15) og Renata (19) som bor i Spania. Jeg tenker på hvordan det skal gå med dem, sa Ruggiero til lofotposten.no få dager før han døde.

 

Døtrene, som begge studerer, hadde ikke selv råd til å reise til Norge for å ta farvel med faren. Men det ordnet seg med flybilletter, takket være at kulturskolekolleger initierte en pengeinnsamling. Og den avsluttes ikke selv om Ruggerio har gått bort; kollegene ønsker også å gi døtrene et ytterligere økonomisk bidrag.

 

Ruggiero uttrykte på sykeleiet at har var svært takknemlig og rørt over at kulturskolen tok initiativ til pengeinnsamling.

 

Ønsker å hjelpe også kollegaens familie

 

– Det er en spesiell situasjon. Både Roberto og familien hans hjemme i Spania har dårlig råd. Han forsøkte å selge modellfly, som var hobbyen hans, for å skaffe penger slik at familien kunne komme hit. Men det var ikke enkelt for han å få gjort så mye, slik helsetilstanden hans var. Derfor bestemte vi oss for å starte innsamling, sier rektor ved Vestvågøy kulturskole; Nabil Mohamed, til lofotposten.no.

 

– Vi har opprettet en konto i kulturskolen hvor alle som har lyst, kan sette inn et beløp. Pengene vil nå gå til Robertos familie, sier inspektør Trond Handberg ved Vestvågøy kulturskole, til lofotposten.no.

 

Les mer om dette på lofotposten.no

 

 

Les flere nyheter!