Joakim Rødbergshagen ble Årets musiker 2012

img_514.JPG
ÅRETS MUSIKER: Joakim Røbergshagen fra Trondheim ble Årets musiker 2012 i Ungdommens musikkmesterskap.
24.11.2012 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Joakim Rødbergshagen ble Årets musiker 2012

OSLO: 100 av Norges fremste, unge utøvere av klassisk musikk var 23. - 24. november samlet i Oslo til den nasjonale delen av Ungdommens musikkmesterskap 2012. Elleveårige Joakim Røbergshagen fra Trondheim gjorde det aller best i lørdagens superfinale og ble kåret til Årets musiker.

 

For sin flotte prestasjon under Superfinalen ble Joakim belønnet med 50.000 kroner samt et lite dryss av spilleoppdrag og andre premier. Pengene kommer fra Elisabeth og Knut Fures Stiftelse.

 

Feiret med brus

 

– Dette hadde jeg ikke venta, synes ikke jeg hadde øvd spesielt mye på programmet jeg spilte her, sier Joakim Røbergshagen nøkternt, og legger til. – Nå skal det feires med en brus, det har pappa lovet meg.

 

Pengepremien har Joakim tenkt å legge i ny fiolinbue, og kanskje blir det litt til overs også. Joakim er for øvrig tidenes yngste Årets musiker i Ungdommens musikkmesterskap, men også et helt spesielt talent, som allerede har utmerket seg i mange sammenhenger.

 

Sanger fikk publikumspris

 

Ellers drysset det flotte konsertoppdrag i både inn- og utland samt pengepremier fra også andre sponsorer over de fem andre superfinalistene samt deltakerne i Finalekonserten tidligere på dagen.

 

Blant annet gikk UMMs publikumspris til sangeren Lydia Hoen Tjore fra Radøy. Hun fikk også Prix Café de Concert. mens fiolinisten Sonoko M. S. Welde fra Bergen fikk Det Norske Kammerorkesters pris.

 

UMM ble i år arrangert for ellevte gang av Norsk kulturskoleråd og Norske Musikklæreres Landsforbund. Seks regionmesterskap var avviklet før det nasjonale mesterskapet. Disse konsertene er nyttige konsertopplevelser for de unge utøverne. I Oslo fikk de aller beste utøverne høste ny, verdifull konserterfaring i det nasjonale mesterskapet.

 

Dette er mesterskapet med de mange vinnerne. Her kåres ikke enere, toere osv. Her deles det ut førstepriser, andrepriser osv. Når flere utøvere oppnår samme høye poengsum blir det utdelt flere førstepriser i samme klasse. Alle deltakere får en begrunnelse for juryens dom.

 

UMM var opprinnelig et mesterskap bare for pianister, sangere og strykere. Nå er det flere ulike musikalske klasser som alternerer. I år var det strykere, sanger og gitarister samt duoer og ensembler som konkurrerte. Alle under 23 år kan delta.

 

Mer om UMM på umm.no

Les flere nyheter!