Drømmestipendet 2017: Høysesong for utdelinger

2017 DS-utdeling 9.6.JPG
MOTTAKERE & UTDELERE: Helge Rolstadås (f.v.), Kari Skeidsvoll Moe, Malin Betten Kristoffersen, Ulvhild Hunstad Løwø, Thale Henriette Kummeneje, Vidar Hjemås.
09.06.2017 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Drømmestipendet 2017: Høysesong for utdelinger

TRONDHEIM: Neste uke er det høysesong hva gjelder utdeling av Drømmestipendet 2017. I løpet av de siste dagene av skoleåret skal mange unge kulturskoleutøvere landet rundt få oppleve samme glede som tre trondheimsjenter fikk torsdag kveld.

 

For på Torvet i Trondheim fikk sirkusduoen Malin Betten Kristoffersen og Ulvhild Hunstad Løwø og teaterjenta Thale Henriette Kummeneje tildelt både diplom og stipendsjekker. Det skjedde i forkant av en teaterforestilling med elever ved Trondheim kommunale kulturskole. Passende nok siden alle de tre jentene er elever ved samme skole.

 

Overrekkelsen av sjekker og diplom ble utført av styremedlem Kari Skeidsvoll Moe i Norsk Tipping, fylkesleder Helge Rolstadås i Norsk kulturskoleråd og rektor Vidar Hjemås ved Trondheim kommunale kulturskole.

 

Nye drømmestipend utdeles i dag, i helga og ikke minst: neste uke.

 

Følg med her for å se alle de offentliggjorte stipendmottakerne i 2017

 

Merk: Lista oppdateres fortløpende i hele juni. Noen mottakere er, og andre vil nok bli, offentliggjort i media – før de offentliggjøres på drommestipendet.no.

 

Her kan du bli bedre kjent med alle de 345 nominerte til Drømmestipendet 2017

 

Samarbeider for 14. gang

 

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker vi å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Vårt håp er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

 

Dette er 14. gang at Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd samarbeider om Drømmestipendet. Stipendmottakerne er barn og ungdom mellom 13 og 20 år som utøver ulike kulturelle uttrykk. Målet med både nominasjon og stipend er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

 

Inspirasjon til videre utvikling

 

– Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd er opptatt av å styrke det kulturelle mangfoldet over hele landet. Vi tror Drømmestipendet bidrar til at talentfulle barn og unge får inspirasjon, verdifull synliggjøring og oppmuntring til å dyrke talentet sitt. Samtidig fokuserer Drømmestipendet viktigheten av ungdom får gode rammer for kunst- og kulturopplæring i hjemkommunen sin, sier prosjektleder Lars Emil Johannessen i Norsk kulturskoleråd.

 

– Det er veldig gledelig at Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping for 14. året på rad kan hedre unge kulturtalenter over hele landet. Antallet nominerte viser at det spirer og gror godt lokalt på kultursiden. Målet på sikt må være at stipendet skal bidra til et enda større mangfold av unge kunstnere, sier sponsoransvarlig Pål Enger i Norsk Tipping.

 

Merk: 29. juni offentliggjøres på drommestipendet.no ei komplett liste med samtlige mottakere av Drømmestipendet 2017.

Les flere nyheter!