Syng det!-kurs med høy Kor Arti’-faktor

2017 Syng det 8.11.JPG
NYTT SAMSANGKURS: Trolig vil mange som deltok på Kor Arti'-kurs finne det nye kurskonseptet Syng det! interessant. Her er kurslederne samlet til øvelse.
26.06.2017 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Syng det!-kurs med høy Kor Arti’-faktor

OSLO: Norsk kulturskoleråd har avslutta kurstilbudet Kor Arti’, men for musikkpedagoger som likte og deltok på de samsangkursene, er det trolig godt nytt at det kommende høst kommer et annet sangkurstilbud – med høy Kor Arti’-faktor. I november blir det Syng det!-kurs i sju norske byer.

 

Påmeldinga er i gang - mer om kurset og påmelding på syngendeskole.no her

 

Syngende skole er en del av Krafttak for sang og er en nasjonal satsing på sang, rettet mot elever i norsk grunnskole. Musikk i Skolen, som er ansvarlig operatør for Syngende skole, melder at Syng det!-kursene tar over etter de populære Kor Arti'-kursene. Musikk i Skolen samarbeider med Norsk kulturskoleråd slik at kurset inneholder repertoar fra både Syngende skole og Kor Arti'. I tillegg loves «herlige overraskelser».

 

For øvrig er både Norsk kulturskoleråd og Musikk i Skolen partnere med Krafttak for sang.

 

Målgruppa er lærere og ledere i både grunnskoler og kulturskoler samt andre interesserte som ser nytten i å få nye impulser og ny kompetanse innen sangfeltet.

 

Kursarrangørens intensjon er at du på Syng det!-kurs skal lærer nye sanger som du kan bruke i skolehverdagen eller virksomheten. På repertoaret står sanger med og uten komp samt kortsanger som du enkelt kan bruke i hverdagen og inn i alle fag. Det blir tradisjonssanger, rytmisk musikk, bevegelsessanger og kanonsanger. Det blir mange sanger fra Kor Arti’-repertoaret, sanger som også lever videre på læringsressursen Kor Arti’ digital – på nettstedet korarti.no.

 

I tillegg får du metodiske tips til hvordan sangen kan brukes i undervisninga og generelt i skolens virksomhet. Arrangøren lover «en matnyttig, livlig og morsom dag med faglig påfyll, læring, inspirasjon og ikke minst glede».

 

Kursdatoer og -steder

 

  • 2. november: Tromsø
  • 8. november: Bergen
  • 9. november: Stavanger
  • 14. november: Trondheim
  • 15. november: Kristiansand
  • 21. november: Molde
  • 22. og 23. november: Oslo

Kursholdere også fra Norsk kulturskoleråd

 

Kursene holdes av erfarne pedagoger som mange trolig allerede kjenner fra Syngende skole og/eller Kor Arti’. Blant disse er Ingrid Almås, Bård Hestnes og Ragnhild Skille, som til daglig er rådgivere i Norsk kulturskoleråd og som var Kor Arti’-kursholdere og -utviklere i alle år. Også Marianne Tovsrud Knutsen er med som kursholder på Syng det!, også hun har en lang Kor Arti’-karriere bak seg.

 

I tillegg skal disse undervise på høstens Syng det!-kurs: Charlott-Renee S. Clasén, Silje W. Østby Kleiven, Dang Pham, Tone Ophus og Ulrika Bergroth-Plur.  

Les flere nyheter!