Utdanningstilbud innen musikkbasert miljøbehandling

2017 Musikkbasert 10.6.jpg
MUSIKKBASERT MILJØBEHANDLING: Studiet vektlegger kunnskap og ferdigheter om hvordan musikk, sang og bevegelse vil være et alternativ og supplement til tradisjonell medisinsk behandling. (Foto: musikkbasertmiljobehandling.no)
10.06.2017 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Utdanningstilbud innen musikkbasert miljøbehandling

LEVANGER: Kan du tenke deg en utdanning i integrert bruk av musikk, sang og bevegelse, så har Nord universitet og Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg sammen utvikla et studium som kan passe deg. Torsdag 15. juni er søknadsfristen for opptak til høstens studium.

 

Målgruppa for studiet er ansatte og ledere i helse- og omsorgssektoren, og personer som jobber med musikk, dans og bevegelse hos barn og unge. Dette inkluderer også ansatte som jobber i kulturskoler. Opptakskravet til studiet er bachelorgrad eller tilsvarende, eller opptak etter vurdering av realkompetanse.

 

Hvordan påvirker musikken hjerne og kropp?

 

Studiet vektlegger kunnskap og ferdigheter om hvordan musikk, sang og bevegelse vil være et alternativ og supplement til tradisjonell medisinsk behandling. Dette gjelder både som generelle miljøtiltak og som individualisert behandling. Studiet vektlegger musikk som effektivt arbeidsverktøy og skal gi trening i stemmebruk, rytmikk og dans/bevegelse. Studiet gir innføring i hvordan musikk påvirker, hjerne, kropp og følelser og hvorfor dette er særlig viktig i arbeid med mennesker med funksjonsnedsettelse og demens.

 

Det vil også bli gitt en innføring i betydningen av tverrfaglig samarbeid.

 

Studiet musikkbasert miljøbehandling gir 7,5 studiepoeng, er samlingsbasert og går over tre samlinger ved Nord universitet på Levanger i perioden september - desember 2017.

 

På musikkbasertmiljobehandling.no fins mer informasjon og lenke til søknadsskjema

Les flere nyheter!