UKM-festivalen i vesterled

2017 UKM-festival 12.6.png
ADRESSE SANDNES: I år arrangeres UKM-festivalen i Sandnes, 21. - 25. juni.
12.06.2017 Egil Hofsli (tekst og illustrasjon)
Del på:

UKM-festivalen i vesterled

SANDNES: UKM-festivalen 2017 arrangeres i Sandnes 21. – 25. juni, og blant de drøyt 500 ungdommene som deltar er det svært mange som også er kulturskoleelever. Dette er andre gang UKMs nasjonale samling legges til en annen by enn Trondheim. Fra Rogaland meldes det at de lokale arrangørene ønsker å skape en annerledes UKM-festival.

 

I 2013 ble UKM-festivalen arrangert i Larvik, ellers har samtlige utgaver av UKM-festivalen (tidligere UKMs landsmønstring) vært arrangert i Trondheim. De lokale arrangørkreftene i Rogaland har tatt noen grep for å lage en festival som skiller seg ut fra tidligere UKM-festivaler.

 

#UKMblend

 

Og det nye er konseptet #UKMblend. Det innebærer at alle deltakerne – unntatt de som inngår i UKM Media og Unge arrangører – skal bruke to og en halv dag av festivalen til å lage nye forestillinger, installasjoner og kunstverk.

 

Ungdommene skal samarbeide i grupper satt sammen på tvers av fylkesgrenser og kulturelle uttrykk. Hver gruppe vil bli ledet av en profesjonell kunstner.

 

Det kunstneriske temaet for #UKMblend er DinID, og det skal gå som en rød tråd gjennom produksjonene. Målet er å utvide deltakernes syn på hva et kunstuttrykk kan være. Lørdag 24. juni skal så deltakerne vise fram det de har laget – for alle som vil se – i Sandnes sentrum.

 

Over 500 deltakere

 

På den nasjonale UKM-festivalen møtes drøyt 500 ungdommer til fire intense døgn med kulturell utfoldelse og sosialt samvær. De fleste deltakerne er mellom 15 og 20 år, og alle har de felles at de er interessert i – og gode på – noe som har med kultur å gjøre.

 

Som publikummer kan du oppleve både musikere, dansere, skuespillere, kunstnere, filmskapere, fotografer, reportere, arrangører, konferansierer, stand-up komikere og forfattere utfolde seg på mange arenaer. Mange av disse vil markere seg grundig i norsk kulturliv framover, og som publikummer kan du her oppleve framtidige stjerner relativt tidlig i sine karrierer. I tillegg til #UKMblend-forestillinga lørdag 24. juni, blir det ordinære festivalforestillinger torsdag 22. og fredag 23. juni , på ulike arenaer i Sandnes.

 

Mye mer informasjon finner du på ukm.no her

Les flere nyheter!