Ny deltakerrekord i Ungdommens musikkmesterskap

2019 Langhaugen trompetkvintett 17.10.JPG
STILLER I BERGEN: Langhaugen trompetensemble fra Bergen, som stiller i regionmesterskapet i Bergen, som arrangeres 9.–10. november.
18.10.2019 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Ny deltakerrekord i Ungdommens musikkmesterskap

OSLO: Drøyt 500 unge musikere er påmeldt til Ungdommens musikkmesterskap 2019–2020. Noe som ifølge arrangørene er ny deltakerrekord.

 

De fleste av disse skal delta i et av ti regionmesterskap i november, mens de eldste denne gangen skal forsøke å kvalifisere seg for det nasjonale mesterskapet på en ny måte – mer om dette lengre nede i artikkelen.

 

Det nøyaktige deltakertallet foreligger ikke ennå, fordi det ikke er klart hvor mange utøvere som stiller både som soloutøvere og i ett eller flere av de påmeldte ensemblene. Men om dette antallet er cirka som tidligere år, vil det i alt være et halvt tusen ungdommer som deltar i UMM 20192020, noe som i følge arrangørene skal være ny deltakerrekord.

 

De første regionmesterskapene arrangeres lørdag 9. november  se mer om dette på umm.no under menypunktet REGIONALTSpillelistene og repertoaroversikt for regionmesterskapene legges ut i appen program.no og  de regionale sidene på nettstedet umm.no.

 

Ungdommens musikkmesterskap (UMM) er et mesterskap for unge musikere, inntil 25 år, som vil være med og konkurrerer i et utvalg disipliner, som varierer fra år til år. Fortsatt er det en innledende runde med regionmesterskap om høsten, før de aller beste møtes i et nasjonalt mesterskap i januar samme skoleår.

 

Arrangørene er også fortsatt Norsk kulturskoleråd, Musikkpedagogene Norge, Norges Musikkorps Forbund og Norges musikkhøgskole.

Les flere nyheter!