Ung Filharmoni 2020: Unik mulighet for unge musikere

18.10.2019 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Ung Filharmoni 2020: Unik mulighet for unge musikere

OSLO: Kulturskoleelever fra hele Norge er i målgruppa for Ung Filharmoni 2020, som det er mulig å melde seg på fram til og med 1. november. Dette er et nasjonalt orkesterprosjekt for unge, motiverte musikere fra hele landet mellom 13 og 20 år i samarbeid med Oslo-Filharmonien.

 

Ung Filharmoni arrangeres for femte gang i 2020, og søknadsportalen er åpen fram til og med fredag 1. november.

 

Søknadsportalen – med både mer informasjon og søknadsskjema – finner du her

 

Ung Filharmoni er en del av mentorprogrammet Crescendo og arrangeres i samarbeid med Senter for talentutvikling Barratt Due og Oslo-Filharmonien. Med unntak av reise dekkes alle utgifter av Crescendo.

 

Avslutningskonsert i Oslo Konserthus

 

Ungdommene som får plass får blant annet delta på en sommersamling på Rønningen folkehøgskole i Oslo, med instruktører fra Oslo-Filharmonien og konserter i Oslo og Valdres. Og ikke minst: De får delta på en ukesamling neste høst, som «profesjonelle musikere», side ved side med sin egen mentor i Oslo-Filharmonien.

 

Prosjektet avsluttes med en konsert der Ung Filharmoni og Oslo-Filharmonien utgjør et gigantorkester i Oslo Konserthus. I 2020 er det da Stravinskys «Ildfuglen» og Sjostakovitsjs «Festivaloverture» som skal framføres 1. desember, under ledelse av dirigent Ben Gernon.

 

Alle landsdeler med

 

Alle landsdeler er representert i Ung Filharmoni, og i desember arrangeres det prøvespill i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo. Alle som søker blir invitert til å prøvespille, og alle får like muligheter til å kvalifisere seg.

 

– Ung Filharmoni er en unik mulighet for morgendagens musikere til å lære av Oslo-Filharmoniens musikere. Fjerde prosjektår ble avsluttet tidligere i oktober, med en konsert for et fullsatt Oslo Konserthus, der Gustav Mahlers «Symfoni nr. 1» ble fremført med et orkester på nærmere 160 musikere, sier Ingvild Glimsdal, prosjektleder for Ung Filharmoni/Senter for talentutvikling. – Dette er erfaringer det er vanskelig å undervise, men som gjerne må oppleves for å læres. Det er «learning by doing».

«Ung Filharmoni er ikke bare et ungdomsorkester, det gir deltakerne realistisk erfaring med det profesjonelle orkesterlivet. En unik mulighet for oss alle til å jobbe sammen, og konsertene er alltid fantastiske.» (Louisa Tuck, solocellist i Oslo-Filharmonien)

Les flere nyheter!