Studium i strømming og konsertproduksjon

17.09.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Studium i strømming og konsertproduksjon

NOTODDEN: Det fins trolig kulturskoleledere og -lærere som kan ha utbytte av et nytt studium Universitetet i Sørøst-Norge starter i oktober, med tittelen streaming og konsertproduksjon. Påmeldingsfristen kommer kjapt: Innen 28. september må du melde deg på.

 

Mange kulturskoleansatte har under koronapandemien måttet lære seg å strømme live. For andre – profesjonelle musikere for eksempel – har dette blitt en viktig inntektskilde. Nå starter Universitet i Sørøst-Norge et eget studietilbud kalt streaming og konsertproduksjon, et deltidsstudium som gir 15 studiepoeng.

 

– Tilbudet er for alle som jobber med konsertproduksjon som musiker og arrangør eller andre i kultursektoren som er rammet av koronapandemien. Studiet er et svar på kulturbransjens behov for tidsriktig kompetanse i den nye virkeligheten sektoren er på vei inn i og ruster bransjen for en ny tid, hvor fysiske konserter blir utfordret av digitale opplevelser, sier Bård Gunnar Moe, universitetslektor ved Universitetet i Sørøst-Norge.

 

Her finner du mer informasjon samt søknadsskjema

 

Per nå fins ingen slike studier med klar innretning mot kulturskolens ansatte, men dette studiet er svært aktuelt for kulturskolelærere i deltid som har mistet mye av grunnlaget for frilansinntekter. Leder for digital utvikling i Norsk kulturskoleråd, Bård Hestnes, sier at kompetansen som her tilbys, er svært verdifull for kulturskolene.

 

– Dette kan hjelpe ikke bare de enkelte studentene, men også omsettes i hele kulturskolekollegiet og bli en ressurs for kulturskolene i en tid der formidling må flyttes over på digitale arenaer, sier Bård Hestnes.

 

Også kulturskolerådets FoU-leder Anders Rønningen tror studiet bør kunne gi utbytte i kulturskoleretning.

 

– Vi skulle gjerne hatt denne type studium også rettet direkte mot kulturskolene for å bygge nødvendig kompetanse i vår sektor, men dette kan vi eventuelt gå i dialog med utdanningstilbyderne om. I første omgang kan vi bare anbefale at mange søker, slik at det blir tydelig både for UH-sektor og på nasjonalt nivå, at behovet for kompetanseutvikling på dette området er høyt. Nå har Norsk kulturskoleråd også utlyst forskningsmidler for å undersøke utfordringer og erfaringer under koronapandemien, så vi er i ferd med å få en bedre oversikt over kompetansebehov og utviklingsmuligheter, sier Anders Rønningen.

Les flere nyheter!