Lansering av Utenforflokens arbeid – Kronprinsen åpner

2020 Utenforfloken 1.12.jpg
KULTURSKOLERÅD På LAGET: Norges Fotballforbund, Norsk Tipping, OBOS og ÆRA har med seg Norsk kulturskoleråd på laget i et arbeid for å forhindre utenforskap.
21.04.2021 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Lansering av Utenforflokens arbeid – Kronprinsen åpner

OSLO: H.K.H. Kronprins Haakon åpner det hele, når det tirsdag 27. april blir lansering av arbeidet som er gjort gjennom Utenforfloken  en samskaping som Norsk kulturskoleråd og mange samfunnsaktører har deltatt i siden høsten 2020. 

 

Lanseringen av det som omtales som "en portefølje av nye svar som skal bidra til forebygging av ungt utenforskap", skjer i form av en livestream som sendes fra Den Norske Opera og Ballett via Facebook tirsdag 27. april kl. 11.0012.45. Facebook-eventet finner du via denne lenka: https://fb.me/e/AdC94zQ6.

 

Invitasjon til lanseringa av Utenforflokas nullvisjon Null unge utenfor (NUU) finner du her

 

Norges Fotballforbund, Norsk Tipping, OBOS og innovasjonsselskapet ÆRA starta dette innovasjonssamarbeidet. Norsk kulturskoleråd ble invitert inn som en av flere samarbeidspartnere, og takket ja til å delta. Det samme gjorde 20 andre aktører.

 

Utenforfloken hadde oppstart i høst og avsluttes nå i april 2021. Intensjonen har vært at en gjennom en innovasjonsprosess, skal komme fram til noe som kan være verdt å ta videre i ulike sammenhenger. Og dette noe skal altså bidra til at barn og ungdom ikke skal falle utenfor i like stor grad som nå.

 

«Det siste halve året har vist hvor viktig det er med arenaer som samler, som skaper tilhørighet, inkludering og felleskap. Alt dette er forutsetninger for gode liv og et godt samfunn. Når noen faller utenfor sosialt, kulturelt, fysisk eller økonomisk, er det ikke bare krevende og potensielt ødeleggende for den enkelte, det er en stor utfordring for samfunnet», het det da ÆRA lanserte samarbeidsprosjektet i høst.

 

Æra jobber med samfunnsansvar som inngang til innovasjonsarbeid, og fikk med seg Norges Fotballforbund, som har som ambisjon å være Norges største felleskapssarena. Likeså OBOS, som vil skape levende nabolag og Norsk Tipping, som er en svært viktig støttespiller for frivilligheten.

 

Denne kvartetten fikk med seg en rekke andre samarbeidspartnere, som Norsk kulturskoleråd og Kulturtanken. Fra Norsk kulturskoleråd har følgende deltatt: Direktør Morten Christiansen og rådgiverne Hege Ivangen-Hagedal og Ragnhild Skille.

 

Utenforfloken ble oppdelt i flere prosjektdeler, og en har arbeidet seg igjennom tematiske bolker som Ny innsikt, Konseptutvikling, Teste og lære samt Realisering. Nå skal det foreligge konkrete initiativ for å forhindre utenforskap blant landets barn og ungdom, og disse vises fram for alle som vil se tirsdag 27. april.

 

Mer om Utenforfloken på nettstedet floke.era.as her

Les flere nyheter!