Innbyr til konkurranse for unge komponister

2019 Komposisjonspris 30.1.jpg
FOR UNGE KOMPONISTER: Midgard komposisjonspris 2019 er mulig å kjempe om for deg som er født i 1994 eller senere. (Foto: tamingthesaxophone.com)
04.02.2019 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Innbyr til konkurranse for unge komponister

HORTEN: Midgardkonkurransen for unge musikere arrangeres ikke før i september, men er du ung komponist kan 15. mars være en dato verdt å merke seg. Det er fristen for å levere bidrag til konkurransen Midgard komposisjonspris.

 

20 000 kroner og to offentlige framføringer av komposisjonen venter den som går helt til topps i denne konkurransen der alle som er 25 år eller yngre (les: for 2019-konkurransen betyr det at du er født i 1994 eller senere, red.anm.) og har hjemmeadresse i Norge kan delta.

 

Vinnerkomposisjonen skal for øvrig framføres av deltakere i klasse 2 og 3 under Midgardkonkurransen i september 2019.

 

Komponeres for solo klaver

 

Komposisjonen du kan tenke deg å konkurrere med, skal komponeres for solo klaver. Det kan bestå av én eller flere satser. Verkets totale varighet skal være fra minimum fire minutter til maksimum seks minutter.

 

Bidrag som ikke følger disse kriteriene vil ikke bli vurdert.

 

Juryen vil legge vekt på at komponisten tar hensyn til at utøverne ikke er vant til å spille nyere musikk. Tradisjonell notasjon er derfor å foretrekke.

 

Diplom, penger, forlagskontrakt, noteutgivelse

 

Det deles ut én førstepris i denne konkurransen. Vinneren tildeles diplom og 20 000 kroner. Vinnnerverket vil altså bli framført ved minst to offentlige konserter i løpet av 2019 og 2020. I tillegg får prisvinneren et tilbud om en forlagskontrakt med Norsk Musikkforlag, som også tilbyr utgivelse av verket på noter.

 

Alle deltakere får en skriftlig tilbakemelding fra juryen senest tre uker etter offentliggjøringa av vinnerverket.

 

Midgard komposisjonspris er støttet av Norsk Komponistforening og Musikkforleggerne.

Les flere nyheter!