Veslefrikk blir til Skapia, Veslefrikk og U-trykk

2019 Skapia 18.2.png
SKAPIA-STABEN: Produsent Thomas Møller (bildet f.v.), fagkonsulent Jens Nyland, prosjektkoordinator Line Langaas og prosjektleder Eldar Skjørten. (foto: skapia.no)
18.02.2019 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Veslefrikk blir til Skapia, Veslefrikk og U-trykk

OSLO: Stiftelsen Veslefrikk har skiftet navn til Skapia, og Norsk kulturskoleråd er fortsatt en av stiftelsens samarbeidspartnere. Gjennom både nasjonale og lokale aktiviteter ønsker Skapia å gi barn og unge muligheten til å utvikle sine kreative evner i samhandling med andre.

 

Skapia skal fremdeles arrangere Veslefrikk, komponistkonkurransen som handler om at skolebarn i alderen fra seks til tolv år fra hele Norge inviteres til å komponere musikk, sende den inn og få lærerike tilbakemeldinger fra profesjonelle komponister. Noen kåres til finalister, og vinnerne får oppleve en «En Drømmedag med Kringkastingsorkestret (KORK)». I år er fristen for å levere konkurransebidrag 1. april.

 

Se mer informasjon om Veslefrikk på skapia.no her

 

Nyheten U-trykk

 

Men nye ting er også på gang, som ungdomssatsningen U-trykk. Her inviteres ungdom fra hele Norge til å komponere musikk sammen med andre på skolen, sende den inn og få lærerike tilbakemeldinger fra komponister, låtskrivere og tekstforfattere. Noen vil bli kåret til finalister, og vinnergruppa inviteres til Oslo for det Skapia kaller «en uforglemmelig opplevelse».

 

Se mer informasjon om U-trykk på skapia.no her

 

Skapia anser Norsk kulturskoleråd som en verdifull samarbeidspartner. Særlig siden kulturskolerådet jobber til beste for samme målgruppe som stiftelsen – nemlig barn og ungdom. Samarbeidet omhandler blant annet felles informasjonsspredning, samarbeid om lokale tiltak og deling av kompetanse.

Les flere nyheter!