Stor forestilling fokuserte liten verdensby

Forestilling ved Kulturskolen i Fredrikstad.
28.11.2019 Egil Hofsli (tekst) James Taylor (foto)
Del på:

Stor forestilling fokuserte liten verdensby

FREDRIKSTAD: Da Fredrikstad kommune lanserte visjonen «Den lille verdensbyen» var det mange som undret seg: «Hva betyr det?». «Hva er den lille verdensbyen?». «Er Fredrikstad liten?». «Hva er en liten verdensby?». Sånn undring kan det bli kulturskoleforestilling av.

 

Som sluttprodukt for sin deltakelse i Nordea-prosjektet KUL-TUR satte Kulturskolen i Fredrikstad i november opp forestillinga «Den lille verdensbyen».

 

«Vi bruker våre språk (musikk, dans, sirkus, teater og visuelle medier) til å utforske dette. Inspirasjonen til det som vises i forestillingen er hentet fra møter mellom det store og det lille, det globale og det lokale, det ekstroverte og det introverte», skrev rektor John Einar Halvorsrød i programmet for forestillinga.

 

131 elever deltok på scenen og i film. 30 kulturskoleansatte var i sving på og bak scenen.

 

Muliggjort gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR

 

Forestillinga markerte samtidig avslutningen på Kulturskolen i Fredrikstads deltakelse i det toårige Nordea-prosjektet KUL-TUR prosjekt, som fokuserer kulturskolenes formidling og framføring av kunst og kultur i lokalsamfunnet.

 

Prosjektet er finansiert av Nordea og er et samarbeid mellom Nordea og Norsk kulturskoleråd. Gjennom prosjektet støtter Nordea kulturskolerådets arbeid for kompetanseutvikling i kulturskolene.

 

Samarbeidet med Nordea tilrettelegger også for å gi unge utøvere arenaer for fremføring.

 

 

   

Les flere nyheter!