Talenter i Fredrikstad fikk mentorhjelp av internasjonal stjerne

2019 Mentor Chen 2.12.png
MØTTE MENTOR CHEN: Ingrid Marie Zhenni Gustavsen (t.h. på bildet øverst t.v.) og ti andre unge musikere fra Fredrikstad har fått mentorhjelp fra Catharina Chen.
28.11.2019 Egil Hofsli (tekst) Vigdis Kristiansen (foto)
Del på:

Talenter i Fredrikstad fikk mentorhjelp av internasjonal stjerne

FREDRIKSTAD: Elleve unge, klassiske musikere fra Fredrikstad har nylig hatt inspirerende møter samt en felles konsert med den internasjonalt kjente fiolinisten Catharina Chen.

 

Dette ble muliggjort gjennom konseptet Talent møter mentor som inngår i Nordea-prosjektet KUL-TUR, som Nordea og Norsk kulturskoleråd samarbeider om. Dette prosjektet fokuserer kulturskolenes formidling og framføring av kunst og kultur i lokalsamfunnet. Mentorordningen er ment som både inspirasjon og påfyll av viktig kunnskap for deltakerne.

 

Avslutning av prosjektdeltakelse

 

Fredrikstad kommune har vært med i den runden av Nordea-prosjektet KUL-TUR som ble avslutta nå på tampen av 2019. Kommunens kulturskole runda av prosjektdeltakelsen både med en stor avslutningsforestilling og Talent møter mentor. Det var medlemmene i Kulturskolens kammerorkester som fikk møte mentor Chen.

 

Først fikk de en dag sammen med Chen i Operahuset i Oslo, der tidenes yngste konsertmester i Den Norske Opera og Balletts orkester har sin arbeidsplass. Catharina Chen bød på både samtale og undervisning, og elevene fikk også overvære ballettforestillinga «Anna Karenina». I tillegg fikk de omvisning og spiste middag i operaens kantine.

 

Den dagen ble fulgt opp av et todagers seminar med Chen i Fredrikstad sist helg, før det hele ble avrundet ved at talenter og mentor sammen spilte på en konsert i aulaen ved Fredrikstad bibliotek 27. november.

 

Mer om Catharina Chen på nettstedet catharinachen.no.

 

– Helt fantastisk!

 

– Dette har vært helt fantastisk, og veldig lærerikt. Å få et «visuelt blikk» på spillinga, ikke bare det tekniske, har vært veldig nyttig for meg. Catharina er veldig flink til å få oss til å se for oss hva vi spiller, og ikke bare se og spille notene, sier Ingrid Marie Zhenni Gustavsen (17), en av elevene som fikk være med på møtene med Chen.

 

– Elevene opplevde å møte en mentor som hadde overskudd og meget god formidlingsevne som pedagog og musiker. Tilbakemeldingene var at de skulle ønske de hadde mer tid med mentor fordi de i fellesskap opplevde mestringsglede i møte med et vanskelig repertoar. Jeg tror nok at elevene vil huske dette prosjektet i lang tid fremover, sier kulturskolekonsulent Lasse Michael Houmark ved Kulturskolen i Fredrikstad.

 

Imponert mentor

 

– Også for meg har dette vært en fantastisk opplevelse. Jeg er kjempeimponert over hvor raskt elevene klarte å lære og hvor stor innsats de la ned underveis, sa Catharina Chen i et intervju på NRK Østfold. – Jeg elsker å jobbe med unge mennesker, mens de fortsatt er åpne og formbare. Det er viktig for meg å utfordre meg selv, og få høre deres meninger.

 

Kuriøst faktum: Catharina Chens far, Ting Zu Chen, er læreren til alle ungdommene som deltok i Talent møter mentor i Fredrikstad. Han var også Catharinas første lærer, men sier nå at det er han som må lære av henne.

Les flere nyheter!