Arendalsuka: Debatt fokuserte kulturskolens rolle i SFO

Debattanter: Helga Pedersen (f.v.), Stein Halvorsen, Elise Waagen og Kari-Anne Jønnes.
Debattanter: Helga Pedersen (f.v.), Stein Halvorsen, Elise Waagen og Kari-Anne Jønnes.
17.08.2022 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Arendalsuka: Debatt fokuserte kulturskolens rolle i SFO

ARENDAL: SFO-tilbud med kulturskoleinnhold kan bidra til en ekstra bra oppvekst for kommunenes yngre innbyggere. Men hvordan kan en få til dette? Det ble det debatt om under Arendalsuka 2022 onsdag.

 

Kulturskolen synliggjøres og fokuseres også under Arendalsuka 2022. Det sørger Norsk kulturskoleråd for. På festivalens tredje dag, onsdag 17. august, var det klart for debatt, med tittelen SFO og kulturskole – oppvekst som monner.

 

Kommunen, som ansvarlig eier for både SFO og kulturskole, har god mulighet til å gi tilbud med høy innholdskvalitet. Kulturskolene besitter egnet høy (kunst)faglig og pedagogisk kompetanse. Så gjelder det å finne ut hvordan denne kompetansen kan anvendes også innen SFO - til beste for kommunens yngre innbyggere. Dette ble det naturlig nok fokus på i debatten i Arendal.

 

> Opptak av debatten på Norsk kulturskoleråds Vimeo-kanal

 

I debattpanelet var følgende med:

 

  • Kari-Anne Jønnes. Stortingspolitiker for Høyre.
  • Stein Halvorsen. Kommunedirektør i Åmot kommune.
  • Elise Waagen. Stortingspolitiker for Arbeiderpartiet.
  • Helga Pedersen. Styreleder i Norsk kulturskoleråd.

Sofie Frøysaa (bildet) var debattleder.

 

Flere arrangement i kulturskolerådsregi

 

Norsk kulturskoleråd  alene eller sammen med andre  fokuserer kulturskolen under Arendalsuka 2022, gjennom å arrangere flere samtaler/debatter om ulike kulturskolerelaterte tema samt et verkstedkurs for politikere.

 

Kulturskole-tv-program blir det også, og sammen med fire samarbeidspartnere gjør Kulturskolerådet sitt for å skape mer oppmerksomhet om barn og unge og deres kultur- og fritidstilbud.

 

Dette er fjerde gangen Norsk kulturskoleråd er til stede som aktør under Arendalsuka. Kulturskolerådet har mange poster på sitt program under den politiske festivalen som finner sted i Arendal 15.–19. august. Med ett unntak* blir samtlige arrangement i Kulturskolerådets regi bli strømmet, og kan også ses i ettertid.

*) Unntaket er verkstedkurset for politikere. Kurset filmes og et redigert opptak blir tilgjengelig på Norsk kulturskoleråds Vimeokanal.

 

Kulturskole-tv – premiere på ny serie

 

Under Arendalsuka 2022 blir det også premiere med en ny nett-tv-programserie under Kulturskole-tv-vignetten. I denne serien vil en ta opp sju ulike kulturskoletema, der en rekke personer deltar i diskusjoner/samtaler samt bidrar med relevante innlegg. Programleder er Terje Lindberg, nestleder i Norsk kulturskoleråds hovedstyre.

 

Tuva Senum og Marcus Waters leverte et kunstnerisk innslag før onsdagens debatt. Tuva er en av årets drømmestipendvinnere.

 

Stor tropp fra Kulturskolerådet

 

Både ansatte og politiske valgte i Kulturskolerådet gjør også i år en innsats for kulturskolen under Arendalsuka. Kulturskolerådets hovedstyre er representert ved leder Helga Pedersen, nestleder Terje Lindberg samt styremedlemmene Ingvill Dalseg (Trøndelag) og Inger Margrethe Stoveland (Agder). Også andre politisk valgte, på fylkesstyrenivå, har kulturskolerådsoppgaver i forbindelse med Arendalsuka 2022.

 

I tillegg mønstrer administrasjonen en tropp på ti personer, ledet av direktør Morten Christiansen.

 

Utover egne arrangement, samarbeider Kulturskolerådet i år med Ungdom og Fritid, UKM, Norsk kulturforum og Kulturtanken om en felles satsing som inkluderer en rekke arrangement på Kulturkammeret. Målet er å skape mer oppmerksomhet om barn og unge og deres kultur- og fritidstilbud. Mer om dette i egen nyhetssak på kulturskoleradet.no.

 

Se også: Samlesak om alt Kulturskolerådet er med og arrangerer under Arendalsuka 2022

 

Arendalsuka 

Demokratisk møteplass for alle som er engasjert i samfunnet vi lever i og deg som vil være med å lytte til, debattere og løse samfunnsutfordringer. Rundt 1000 arrangement og 200 stands fyller Arendal sentrum i fem dager i august hvert år. I år arrangeres Arendalsuka 15.–19. august.
Årlig, nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid. Partipolitisk uavhengig. Har som mål å styrke troen på politikk og politisk debatt. Vil på denne måten bidra til å styrke kraften i vårt demokrati.

 

> Se også arendalsuka.no

Les flere nyheter!